• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Явор Нотев за договорите на депутатите от Атака

София /КРОСС/ „По случая е извършена проверка от прокуратурата, която е установила, че има изготвени проекти за документи, но документи и договори няма. Това е изводът на прокуратурата". Това каза за предаването на бТВ „Тази сутрин" депутатът от Атака Явор Нотев в коментар за твърденията на напусналия групата депутат Валентин Николов, според когото волен Сидеров държал в зависимост своите чрез непосилни заеми. Депутатите от листата трябвало да подпишат договор за поръчителство в полза на офшорни компании на стойност 300 хиляди лева.

Това, което беше предмет на разследване, беше проект на такъв договор, подписан едностранно и единственото, което може да се разбере от него е, че г-н Николов има отношение към оформянето на този договор, но той е останал неоформен заради липса на подпис от другата страна, каза Нотев. По думите му този документ е бил невалиден.

По повод твърдения на Теодора Вуцова, че документът е вписан в регистрите на нотариусите, но без удостоверяване на подпис на представителя на другата страна - „Фриленд Холдинг" ООД офшорка на Сейшелите, Нотев каза, че заверката на подписа на едно лице не придава сила на договор на един документ.

„Нека г-н Николов да изясни кои са подготвили тези документи и в порядъка на какъв разговор. Не съм подписвал такъв проект, не ми е предлаган, нито в документите, които съм подписал при кандидатстването за място в листата на Атака съм подписал, без да знам подобно нещо", категоричен беше Явор Нотев. По думите му „едно непреодолимо желание да станеш депутат не бива да те накара" да се задължиш със сума от 300 хиляди лева. Нотев призова самите депутати, подписали документите да обяснят сами защо са подписали.

Не съм човекът, който ги е поднесъл на тези, които са ги подписали. Когато някой иска да бъде уплашен и се старае в тази посока, той най-накрая успява. А да говори, че не знае какво подписва и да стои на мястото си в българския парламент е нещо без коментар.

/АС/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.