• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Бисер Троянов: Добре е, че купуването на гласове се криминализира

Бисер Троянов: Добре е, че купуването на гласове се криминализира

 

София /КРОСС/ Това явление – купуването на гласове навлиза все повече в годините по време на избори. То е провокирано не само от кризата, от безработицата, донякъде сме виновни и самите избиратели, които с нежеланието си да потребим правото си на вот. Това заяви Бисер Троянов, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), в интервю за БНТ. По думите му е хубаво, че в последните години то беше криминализирано.

На въпрос дали ще бъдат провалени изборите във връзка с купуването на гласове, Троянов посочи, че по-важното е изборите да бъдат проведени законосъобразно. С малко гласове изборният резултат може да се обърне, поясни още Троянов.

На въпрос как гледа на идеята за това повече граждански организации да наблюдават изборите, Бисер Троянов заяви, че е достатъчно да има неправителствена организация и да подаде документи в ЦИК, за да наблюдава. Не се изискват допълнителни тежести. Би могло неопределен брой такива организации да наблюдават процеса, стига техните членове да са подготвени за това.

По отношение на кандидат-президентите, говорителят на ЦИК заяви, че комисията трябва да отговарят на определени изисквания – българският гражданин да няма друго гражданство, освен българското, задължително да е навършил 40-годишна възраст и да е живял последните 183 дни в България от петте години, които се изискват по закон.

„Надявам се нито един от кандидатите да не попадне под удара на закона”, посочи още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.