• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Фондация „ЕкоОбщност" се включва в тазгодишната Европейска седмица на мобилността

София /КРОСС/ Фондация „ЕкоОбщност" се включва в тазгодишната Европейска седмица на мобилността (16‐22 септември) с идея за нов градски парк и инициатива срещу неправилното паркиране. Събитията са част от инициативите, организирани от "WWF България", „Велоеволюция", „За Земята", „Зелените рицари", като част от Коалиция за климата - България.
Инициативата „Градски зелен коридор" цели да повдигне дискусия за бъдещето на нефункциониращата ж.п. линия от кв. „Гевгелийски" до бул. Скобелев (бившата гара „Сердика") в София. Целта на инициативата е да запази целостта на трасето като то бъде превърнато в парк - зелен коридор, свързващ Западен парк с бъдещия парк „Възраждане". Според сегашния общ устройствен план на столицата това трасе е накъсано и се губи предимството на целостта му като коридор. За да постигне реална позитивна промяна, инициативата има за цел да привлече Столична община в процеса и да сложи началото на дейностите по трасето с доброволчески акции.
„В кой е топката?" е втората инициатива, с началото на която „ЕкоОбщност" ще отбележи Европейската седмица на мобилността 2011. Тя е насочена срещу неправилното паркиране в града, като целта й е да въвлече институциите и гражданите в процеса на търсене на решение за този наболял проблем. Фондацията призовава всички, които са се сблъсквали с неправилно паркирали автомобили и са потърсили помощ от институциите, но такава не им е била оказвана или до разрешаване на проблема не се е стигнало, да изпратят своите казуси на office@bepf‐bg.org. Казусите трябва да бъдат придружени от снимки, да е отбелязана датата и мястото на събитието и институциите, от които е потърсена помощ.
На Световния ден без автомобили (22 септември), от 10:00 до 17:00 часа Фондация „ЕкоОбщност" ще представи инициативите на информационен щанд на Жълтите павета в София, пред Военния клуб. Освен щанда, това пространство на иначе задръстения от трафик булевард, ще предложи също игри, забавления и всичко, което може да се прави на една улица, освободена от автомобили.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.