• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Нетаняху: Преките преговори са единственият начин за постигането на мир в Близкия Изток

Нетаняху: Преките преговори са единственият начин за постигането на мир в Близкия Изток

Ню Йорк, САЩ /КРОСС/ Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че преки преговори са единственият начин да се постигне стабилен мирен процес в Близкия изток. Той бе категоричен, че усилията на палестинците да получат пълноправно членство в ООН няма да се увенчаят с успех.
Нетаняху разговаря с американския президент Барак Обама в кулоарите на Общото събрание на ООН. Двамата споделиха мнението, че опитите да бъде наложен мир на всяка цена на Израел и палестинците няма да дадат резултат, съобщи БНР.
В речта си пред Общото събрание Обама призова палестинците да се върнат на преговорите с Израел, вместо да се опитват да търсят международно признание на своята държавност.
"Мирът в Близкия изток няма да дойде чрез изявления и резолюции в ООН", каза Обама и добави, че ако това беше толкова лесно, то щеше да бъде направено досега:
В крайна сметка израелците и палестинците - не ние - са тези, които трябва да постигнат споразумение по въпросите, които ги разделят: за границите и сигурността, за бежанците и Ерусалим.
Призивът на Обама за подновяване на преките израелско-палестински преговори бе посрещнат хладно в Рамала на Западния бряг и в Газа. Набил Абу Рудейна, говорител на палестинския президент Махмуд Абас, каза, че палестинците биха се върнали към преговори, ако преди това Израел признае границите от 1967 г.
Говорителят на "Хамас" Сами Абу Зухри заяви, че пътят към палестинската държавност "не минава през Америка или ООН", а единствено през "палестинския народ и неговото единство".

/ВН/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.