• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Цветан Цветанов: Само Хага и Хелзинки са против влизането ни в Шенген

Цветан Цветанов: Само Хага и Хелзинки са против влизането ни в Шенген

Брюксел /КРОСС/ Единствено Хага и Хелзинки са против нас и те изложиха аргументи, които са много абстрактни, каза за БНР Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи.
Това, което днес имаше като дискусия е пълната подкрепа, което внесе за разглеждане председателството на Полша, уточни Цветанов.

Решението, което трябваше да бъде взето, днес трябваше да е България и Румъния да се присъединят по въздух в Шенгенското пространство, добави още вицепремиерът.
В Българи и в Румъния има мониторингов механизъм, който оценява страната ни от 2007 г. и колегите, които днес се изказаха казаха, че докладът догодина ще бъде позитивен и може напълно да отпадне този мониторинг над двете страни, допълни вътрешният министър.

Днес се достигна до извода до 17 октомври да се постараят всички страни на ЕС да помогнем на Финландия и Холандия да вземат решение за взлизането на България и Румъния.
Позицията на правната дирекция на ЕС е, че когато са изпълнени всички критерии от дадена страна за присъединяване към Шенгенското пространство, няма никаква пречка това да се случи, обясни министър Цветан Цветанов.

За него е важно в предстоящите дни максимални усилия да предоставим на парламентите, които са против влизането ни допълнителни аргументи, затова, че сме готови за Шенген.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Питащ

"Само" Хага и Хелзинки били против членството ни в Шенген, заявява Цветан Цветанов. И какво? Малко ли му се струват? Тоя тотално е полудял и вместо да си посипе главата с пепел или да продаде за благотворителна цел шесте откладнати от него апартамента, се прави на интересен.

23.09.2011 01:28:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.