• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Прокуратурата започва проверка на доходите на Цар Киро

Прокуратурата започва проверка на доходите на Цар Киро

 

Няма как да го изселят от Катуница


Пловдив /КРОСС/  По разпореждане на главния прокурор Борис Велчев започва проверка на доходите и имотите на Цар Киро. Това заяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов на пресконференция в ОДМВР-Пловдив. "Ще бъде направена пълна ревизия. Разпространена е петиция в държавните институции по този въпрос", каза той. 

В брифинга участваха главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев и директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Даскалов, заяви, че Кирил Рашков е на разположение на органите на реда и няма проблем да свидетелства.

„Няма цивилизован начин в XXI век в една правова държава хора да бъдат изселени”, каза прокурорът по повод подписката на хората от Катунци, които настояват фамилията на Рашкови да бъде изселена. 

Окръжният прокурор каза, че по целия случай са повдигнати пет досъдебни производства

Първото е аз смъртта на 19-годишния Ангел. Както вече съобщихме извършителят е установен – 55-годишен мъж от Столипиново. Той е задържан за 24 часа. Повдигнати са му обвинения за причиняване на умишлена смърт при пътнотранспортно произшествие. Наказанието е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Второто производство за прегазването на няколко служители на полицията и граждани. Задържани по него са двама души за 72 часа. Обвиненията са за умишлено причиняване на средна телесна повреда. Наказанието е от 3 до 12 години лишаване от свобода. 

Три досъдебни производства срещу неизвестен извършител пък са образувани за вандалски прояви, запалване и увреждане на движимо и недвижимо имущество – две къщи и два автомобила. 

 

Оттук-нататък няма да се толерират никакви нарушения на обществения ред, категоричен е Калин Георгиев. 

„Вчера имаше едни призиви, ако си спомняте – тълпата питаше кого пазим. МВР пази обществения ред”, заяви той. 

„В 10.30 ч. започна първото дело срещу уличените лица в Районния съд в Асеновград”, каза Георгиев. 

 

От своя страна зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че всичко съвпада със старта на предизборната кампания. „Надявам се политиците да не злоупотребяват с този инцидент. МВР не е политически играч на изборите и ще запазим пълна неутралност в това отношение”, каза Вучков. 

 

Обстановката в Катуница продължава да е напрегната. В селото се проведе протест на майки, които се събраха в центъра, за да изкажат своята съпричастност към близките на загиналия Ангел Петров. 

Местните хора определят събитията в Катуница като „голяма драма”, за която отговорност трябва да поемат правораздавателните органи. „Това тук нямаше да се случи, ако хората с пари не бяха галеници на институциите до толкова, че да се чувстват недосегаеми за закона”, казват местни жители пред БНР. Някой от тях се опасяват от нова ескалация на напрежението и отмъщение от клана на Цар Киро. 

 

За да подкрепят жителите му пристигнаха и стотици рокери от цяла България. Те се събраха около къщата на ромския бос.

 

В храма „Свети Никола” беше извършено опелото на Ангел, а погребението на 19-годишното момче започва в 15.00 ч. 

/ВС/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

чочо

Калинчо ,лелин ти беше шеф на БОП-Пловдив.Имаше ли информа цийка за КИРЧО и антуражя му?Апартамент ли,що ли?Красито "БЕЛИЯ" и той "ЧАКА",БЕБЧО да му каже !

25.09.2011 13:41:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.