• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Жеко Стоянов: Смъртното наказание не решава проблемите с престъпността

Жеко Стоянов: Смъртното наказание не решава проблемите с престъпността

София /КРОСС/ Пред привърженици и симпатизанти на БЗНС единственият от кандидатите в президентската надпревара репресиран заради политическите си убеждения със смъртна присъда чрез разстрел - г-н Жеко Стоянов, издигнат за вицепрезидент от БЗНС, категорично се противопостави на опитите за възстановяване на смъртното наказание в България. „Комунистическият режим ме осъди на смърт заради демократичните ми политически убеждения. Докато чаках нейното изпълнение, в продължение на 100 дни съм преживявал смъртта. Не пожелавам на никого това, което преживях. През тези 100 дни всяка нощ след полунощ съм чакал изпълненито на присъдата. Пазачите многократно инсценираха разстрел през тези нощи. Убедих се, че мисълтта за смъртта е много по-страшна от физическото унищожение. Убеден съм, че смъртното наказание не решава проблемите с престъпността - по-скоро ги задълбочава! Прекъсването на човешкия живот, по каквато и да е причина, не предполага осмислянето на вината. Използването на смъртното наказание като панацея против престъпленията е демагогия и постига само манипулативни цели. България трябва да върви по начертания европейски път, а не към близкото ни минало.", заяви г-н Жеко Стоянов.

Кандидатът за президент от БЗНС г-н Николай Ненчев п одчерта, че нашата политическа история е пълна с жестоки популистки, грешки от които трябва да се учим, а не да повтаряме и то в името на мира и демокрацията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.