• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Смолян е домакин на 19-то Национално състезание "Пътен полицай на годината - 2011"

Смолян е домакин на  19-то Национално състезание "Пътен полицай на годината - 2011"

Смолян  /КРОСС/ От 29.09.2011г. до 01.10.2011г. в гр. Смолян ще се проведе 19-то Национално състезание "Пътен полицай на годината - 2011". Организатори на проявата са Главна дирекция "Охранителна полиция" - МВР и Областна дирекция на МВР - Смолян, със съдействието на традиционните партньори СБА и БЧК и с подкрепата на община Смолян.

Националното състезние "Пътен полицай на годината" се провежда ежегодно от 1992 година насам, като ОДМВР - Смолян веднъж вече е била домакин на надпреварата - през 1995г.. Целта на състезанието е да се направи традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност. Участие в състезанието ще вземат по един мъжки отбор от всяка областна дирекция на МВР в страната, в състав от двама полицаи, които работят по контрола на пътното движение. ОД на МВР Смолян, като домакин на състезанието, ще участва с още един отбор от двама полицаи.
Пътните полицаи ще демонстрират своите познания и умения в следните дисциплини: теоретически тест върху нормативната база от ежедневната дейност на полицията, теоретически тест по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие, състезание по стрелба с пистолет, майсторско управление на лек автомобил и мотоциклет, практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие.

На 30 септември ще се проведат теоритичните изпити и състезанието по стрелба.
На 01.10.2011г. от 09.30ч. на площад "България" в гр. Смолян ще се проведе официалната церемония по откриване на състезанието, а от 10.00ч. ще започне най-атрактивната част на надпреварата - спортно-
състезателната програма по дисциплините майсторско управление на лек автомобил и мотоциклет и изпит по практическо оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие. Наред с националното състезание "Пътен полицай на годината", от 30 септември до 2 октомври в гр. Смолян ще се проведе семинар на тема "Актуални проблеми на пътната безопасност - промени в нормативната база, социално-психологически аспекти, превенция и ролята на медиите". Семинарът е организиран от Главна дирекция "Охранителна полиция" - МВР. В него ще вземат участие началниците на отделите "Пътна полиция" към СДВР и областните дирекции на МВР в страната, журналисти, експерти по превенция, както и външни лектори. Сред основните теми, които ще бъдат дискутирани са: характерът на аварийността с рискови групи участници в движението; противодействие чрез контролна и превантивна дейност; медицински и психологически аспекти на предпоставките за пътни злополуки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.