• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

БСП настоява за изслушване на Цветан Цветанов в парламента за случилото се в Катуница

БСП настоява за изслушване на Цветан Цветанов в парламента за случилото се в Катуница

Социалистите подкрепят предложението на Калфин за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност

София /КРОСС/ „Управляващите от ГЕРБ си измиват ръцете с полицията за случващото се в Катуница", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев и обясни, че за тези 20 години - българската полиция е показала, че когато има ясни указания от ръководството на МВР, винаги успява да овладее гражданския ред. Според Станишев възниква въпросът къде е министърът на вътрешните работи. „Отпуската му, както и тази на министър Попова, са противоконституционни. Ние ще искаме още утре министър Цветанов да се яви в Парламента и да обясни своите действия във връзка с това, което се случи в Катуница", заяви Станишев. По думите му има много въпроси, на които правителството трябва да даде ясен отговор, защото до безредиците в Катуница и страната се е стигнало в резултат на неадекватно действие и бездействие на полицията. „След гибелта на едно момче, вместо полицията да задържи незабавно виновните, е имало бездействие. Хората не чувстват, че държавата може да ги защити и се стигна до размириците", изтъкна лидерът на БСП.
Станишев отбеляза, че БСП подкрепя искането на Ивайло Калфин за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. „Проблемите не могат да се решат само с това, че жандармерията разпръсква протестиращите и задържа десетки или стотици хора Това изисква адекватна държавна политика",  каза още лидерът на БСП. Станишев отбеляза, че едно интервю Кирил Рашков много ясно каза, че ще подкрепи ГЕРБ. „Може би това обяснява бездействието. Нека институциите дадат отговор", призова още лидерът на БСП.
Заместник-председателя на ПГКБ Михаил Миков отбеляза, че вече две години ГЕРБ срива авторитета на институциите, като обижда и атакува президента, неглижира работата на парламента и заклеймява съдебната власт. Миков подчерта, че се надява още утре случилото се в Катуница и реакцията на полицията да бъде точка първа в дневния ред на парламента. Според депутата Румен Петков Катуница е показала абсолютното безсилие на полицията. „Случаят е ясен - трябваше да се арестува Кирил Рашков и близките около него, но това не е направено. Имало е и множество жалби заради заплахи от негова страна, на които никой не е обърнал внимание. Тоест, никаква превантивна работа не е имало", посочи още Петков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.