• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Световноизвестни българки с безплатен концерт за бургаската публика

Световноизвестни българки с безплатен концерт за бургаската публика

Бургас /КРОСС/ Три талантливи българки, чиято музикална слава отдавна е преминала извън границите на страната ни, ще изнесат концерт в Културен център Морско казино в Бургас тази неделя /2 октомври/ от 18.30 часа. Ана Димова (пиано) Анет Артинян (виолончело) и Дорина Маркова-МакНълти (цигулка) ще изпълнят за ценителите на класическата музика произведения от Пиaцола, Рахманинов, Шуберт, Пабло де Сарасате, Исаак Албенис, Габриел Фoре, Енрик Гранадос. Концертът на клавирното трио ще се състои в зала "Петя Дубарова" /ет.II/ при вход свободен. Организатор е Община Бургас.

Дорина Маркова е част от световния елит на симфоничната музика с изяви като солист и член на най-големите симфонични оркестри. Тя е единствената българка, участвала в световно турне на Стинг като част от Кралската филхармония. Нейната цигулка е звучала на една сцена с известни музиканти като Хърби Хенкок, Юри Бешамет, Пласидо Доминго и много други.

Ана Димова е родом от Бургас. Носителка е на редица награди от национални и международни конкурси, сред които "Св. Обретенов", "Д. Ненов", Салерно - Италия, Наградата на Folkwang Hochschule, др. Преподавател е в Konservatorium Wien Privatuniversität. Развива интензивнa камерно-музикалнa и солова дейност в различни градове в Европa.

Анет Артинян има богата концертна дейност като солистка и камерна изпълнителка в България, Германия, Холандия, Гърция, Франция. Солистка е на оркестрите на Пловдив, Шумен, Софийската филхармония, Wuppertaler Symphoniker, изпълнител е в концерти към фестивалите Софийски музикални седмици, Новогодишен музикален фестивал - гр.София и Международен фестивал на камерната музика - гр. Пловдив. Носителка е на редица награди.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.