• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Вестниците днес

Вестниците днес


София /КРОСС/ Преглед на печата

В. „ТРУД”

„Режимът за регистрация на кола се затяга”

Купувате си автомобил и ако до 14 дни след сделката не впишете колата в областния КАТ, към който се водите по постоянен адрес, старата й регистрация ще стане невалидна. Такава промяна в Наредбата за регистрация на моторни превозни средства готви МВР заради множеството случаи румънци да карат автомобили с български номера, без да ги регистрират по местоживеене в родината си, а при инцидент да искат застрахователно обезщетение от нашите компании.

„Опозицията иска оставката на Цветан Цветанов”

Лявата и дясната опозиция в парламента се обедини и причината отново е вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

В рамките на два дни СДС, ДСБ и БСП поискаха оставката на шефа на МВР, този път заради ескалиралото напрежение след смъртта на момчето в Катуница и последвалите масови протести и погроми в страната.

 

В. „СТАНДАРТ”

„Заради Катуница: Провокатори в нета”

Слух за пребит подлуди Варна, депутати усмиряват гетата

МВР тръгна на лов за провокатори. От рано вчера сутринта в социалната мрежа на няколко пъти бяха пускани фалшиви сигнали за убийство и пребити младежи.

„Бойко Борисов, премиер: Ако допуснем насилие, ще ни бият с камъни”

Рано сутринта се чухме с президента Георги Първанов за свикването на Консултативния съвет по национална сигурност. Според мен съветът не че е толкова нужен, но трябва да се събере, за да може всеки да каже своята позиция.

 

В. „МОНИТОР”

„17 ченгета с рушвети във фуражките”

При акция „Палките 2” агенти на МВР спипахаЗаработвали от 20 до 200 лв. на осемте КПП-та край София

17 ченгета от Магистрална полиция, прибирали рушвети от шофьори на осемте КПП-та край София, бяха задържани при акция „Палките 2”.

„Парното поскъпва с 4% от октомври”

Очаква се поскъпването на парното в страната да е средно 3-4 процента от 1 октомври. Това показват изчисленията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Сметките на комисията сочат още нарастване на цената на природния газ с 6,67 на сто от идния месец, съобщи шефът на енергийния регулатор Ангел Семерджиев вчера.

 

в. „24 ЧАСА”

Запор за всички имоти и сметки на Рашкови

Данъчните разпоредиха

До часове повдигат обвинение на ромския олигарх

Цар Киро си свикал мешере ден преди убийството на Ангел

Ромската фамилия има жилища, ниви и сгради из цяла България

Подменили шофьора убиец в Турция

Цар Киро пак измами всички и много майсторски подмени шофьора, който смаза Ангел, с друг човек в Турция.

Това каза вчера от болничната стая в Университетска болница „Св. Георги" Петър Георгиев от Катуница.

 

в. „ДНЕВНК”

Употребата на случая "Катуница" - удобна и опасна

Случаят „Катуница“ все повече се завърта в политическа употреба. предизборно удобно за поне няколко партии, но опасно за поляризиране на обществото и радикализиране дори на деца и тийнейджъри.

Отлагане за АЕЦ “Белене”

България отново ще поиска от руската “Атомстройекспорт” преговорите по споразумението за строителството на АЕЦ “Белене” да бъдат удължени - този път до края на януари, съобщи вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков

 

В. „ПАРИ”

‘България пак обмисля да вземе руски заем за АЕЦ "Белене"”

Повече от година и половина, след като категорично отказа руските 2 млрд. EUR за атомната централа, в правителството темата отново е на дневен ред

Българското правителство отново обмисля възможността финансирането на АЕЦ "Белене" да бъде с руски кредит. Това съобщи енергийният министър Трайчо Трайков. Обратът в позицията на управляващите идва година и половина, след като проектът беше пред замразяване именно заради липсата на европейско финансиране, каквото и досега няма. Заедно с това Трайков каза, че България

„Последно - газът поскъпва с 6.67% от октомври”

“Булгаргаз” обвини енергийния регулатор, че се меси в договорните отношения на компанията с клиентите й С 6.67% поскъпва природният газ от 1 октомври. Това беше окончателното решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) след проведените вчера открито заседание и консултативен съвет.в. „СЕГА”

Държавата гази драстично правата на собствениците при отчуждаване на имоти

2Стремежът на държавата да пести пари при отчуждителни процедури и хаосът при изготвянето на пазарните оценки се израждат във финансов рекет и правен тормоз върху десетки граждани и фирми. Почти всяко решение за отчуждаване на земи заради строителство на пътища води до поредица от съдебни дела, които по правило се печелят от жалбоподателите.

Социалният министър няма да вдига насила осигурителните прагове

Социалният министър Тотю Младенов, който досега винаги смело е заставал зад увеличението на минимална заплата, доходи и осигуровки, не е склонен тази година да вдига административно минималните осигурителни прагове, при които няма договорка между синдикати и работодатели, както направи през 2010 г.

 

В. „РЕПУБЛИКА”

„КАТУНИЦА ПРОМЕНЯ ВОТА”

Подкрепата към правителството и институциите в навечерието на изборите да се понижи, а доверието в партии като "Атака" и ДПС да отбележи ръст, прогнозираха водещи социолози и политолози пред РЕПУБЛИКА.

„Катаджии прибират 400 лева подкупи на ден”

По 400 лева на смяна си докарвали като бонус към заплатите от подкупи служители от Магистрална полиция в София. 17-те катаджии бяха арестувани при операция "Палките 2". Разследването срещу полицаите започнало преди 3 месеца след сигнали на потърпевши шофьори, изнудвани от униформените на различни КПП-та.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.