• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Бойко Борисов проведе среща с министъра на земеделието на Кралство Саудитска Арабия

Бойко Борисов проведе среща с министъра на земеделието на Кралство Саудитска Арабия

София /КРОСС/ "Виждаме в лицето на Кралство Саудитска Арабия перспективен партньор, с когото желаем да осъществяваме активен взаимен обмен на стоки и информация в различни сфери. Считаме, че е налице значителен потенциал за развитие на ползотворно двустранно сътрудничество и взаимодействие на международната сцена." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след като заедно с министър Мирослав Найденов проведе среща с министъра на земеделието на Кралство Саудитска Арабия Н. Пр. Фахад Абдулрахман Балгунаим. По време на срещата беше обсъдено сътрудничеството между България и Саудитска Арабия в областта на земеделието. Премиерът Борисов изтъкна, че поради географското си положение и спецификата на своите традиции и народопсихология България може успешно да играе ролята на мост между Европа и държавите от Арабския полуостров. „Смятаме, че е полезно страните ни да осъществяват взаимодействие и да обменят мнения по международни въпроси от взаимен интерес", допълни още той.

За периода 2008 - 2010 г. е отчетено, че търговията в аграрния сектор между двете страни се състои главно от износ на български земеделски продукти за Саудитска Арабия. За периода месец януари - месец юли 2011 г. изнесените български аграрни стоки за Саудитска Арабия са на стойност 15 440 хил. щ. д., а внесените от Саудитска Арабия земеделски продукти - 25 хил. щ. д. Аграрният стокообмен за този период е 15 465 хил. щ. д., а търговското салдо е положително за България - в размер на 15 415 хил. щ. д.

Министър Балгунаим е на двудневно посещение в България заедно с бизнес делегация по покана на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. По време на визитата си той ще посети млекопреработвателно предприятие и държавно ловно стопанство. Програмата на делегацията от Саудитска Арабия предвижда провеждането на двустранен бизнес форум в сградата на Министерството на земеделието и храните.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.