• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

МО с Почетна грамота за принос в областта на свободата на информация

МО с Почетна грамота за принос в областта на свободата на информация

София /КРОСС/ Почетна грамота за принос в областта на свободата на информация по случай Международния ден на правото да знам от Програма Достъп до информация получи Министерството на отбраната. Тя бе присъдена на военното ведомство в категорията „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани” за дейността на Централен артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово”, съобщават от ведомството. Почетната грамота бе връчена на заместник-министъра на отбраната Валентин Радев от изпълнителния директор на Програма Достъп до информация Гергана Жулева.

„Нашата задача беше да направим полигон „Змейово” едно от най-откритите поделения в страната и да докажем на гражданите на Стара Загора, че полигонът не замърсява въздуха”, каза заместник-министър Радев. Той благодари на старозагорци за номинацията за тази награда, на екоцентъра в града и на Българската академия на науките за оказаното съдействие за Космическия мониторинг на чистотата на въздуха.

В началото на февруари 2010 г. на интернет-страницата на Министерството на отбраната бе открита рубриката „Полигон Змейово”, в която ежедневно се публикува актуална информация за дейността на полигона.

Създаването й бе една от мерките, набелязани по време на срещите на министъра на отбраната Аню Ангелов и на заместник - министъра на отбраната Валентин Радев с представители на местната власт и обществеността в Стара Загора. На полигона бяха поставени и пет камери за директно наблюдение, които излъчват в реално време извършваните изпитвания. В сайта могат да се наблюдават показанията на Автоматичната измервателна станция за контрол на атмосферния въздух, на станциите на РИОСВ и космически мониторинг, който Министерството на отбраната осъществява съвместно с Института за космически изследвания на Българската академия на науките.

В ЦАТИП „Змейово” беше назначен експерт „връзки с обществеността”, излъчен от неправителствени организации от региона, които развиват дейност в областта на екологията. Бе предоставена възможност на представители на различни граждански организации, сдружения и медии да извършват наблюдения на дейностите на полигона. Целта на предприетите мерки е да се постигне по-добра информираност на гражданите на Старозагорския регион за дейностите на полигона.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.