• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

VIVACOM ART SCENA пред НДК

VIVACOM ART SCENA пред НДК

 

София /КРОСС/ В прекрасните есенни вечери на седмицата от 30 септември до 6 октомври програмата на VIVACOM ART SCENA предлага на почитателите на изкуството във всичките му форми, множество приятни емоции и забавления. Официалното закриване на фестивала Exit Extreme Film Fest 2011 ще се проведе на 30 септември. Любителите на силните усещания ще станат свидетели на церемонията по награждаване на най-добрите български екстремни филми за 2011 г. Сред тях са Paragliding Life Style, Europe Acro Season и Rio De Janeiro на Весо Овчаров, Produce на Кирил Гъстев и Swiss Boulder на Ивайло Радков. Освен филмите-победители ще бъдат наградени и най-добре представилите се в скейт, ски, сноуборд, уейк и байк демонстрациите по време на събитието, както и победителите от фото конкурса EEFF 2011 г.

 

На 1 октомври в 17 ч. най-малките почитатели и техните родители гарантирано ще се забавляват с „ДЯДО ВАДИ РЯПА” – куклен спектакъл на театрална къща МАРИЕТА И МАРИОНЕТА и всички ще си припомнят мъдростта, че „Сговорна дружина...ряпата изважда!”.

На 2 октомври от 17 часа, специално за запалените меломани, VIVACOM ART SCENA ще предостави сцената на деца и младежи от 6 до 24-годишна възраст от Музикална студия "Евтерпа", Сдружение "Арте либеро", дует "Рукатка", ученици от 148 ОУ - София и др, които ще представят "В СВЕТА НА МЮЗИКЪЛА И ПОПА" – фрагменти от мюзикълите „Котките”, „Уестсайдска история”, детски песни и популярна музика. На концерта са поканени деца със Синдрома на Даун от Дома за деца "П. Р. Славейков" – гр. София.

В първите есенни дни за киноманите ще бъдат представени филми от Горичка Филм Фест – „Къде изчезнаха пчелите?” на режисьорите Джордж Лангуърти и Мириам Хенейн и „План: Яж” на Шели Лий Дейвис и Ор Шломи, съответно на 1 октомрви и 2 октомври от 19:30 ч. През седмицата ще бъдат излъчени и филми от серията „Ново българско кино”. Кръстьо Лафазанов, Ицхак Финци и Стефания Колева ще ви забавляват в „Летете с Росинант” на режисьора Джеки Стоев на 5 октомври, а Деян Донков и Ернестина Шинова ще видите в продукцията на режисьора АндрейСлабаков - „Хиндемит” на 6 октомври.

На 4 октомври режисьорът Любомир Халачев ще запознае столичани и техните

гости с поредицата „Чудесата на Индия” в двата си филма „Традиции на пет

хилядолетия” и „Безсмъртната вяра”. Филмът „Традиции на пет хилядолетия” е опит да се проникне в многопластовата и многовековна индийска култура, разказ за традициите в културата на Индия и нейните големи празници. „Безсмъртната вяра” пък ще запознае зрителите с религията в живота на обикновения човек в Индия. Обхванати са най-популярните религии в страната – хиндуизъм, будизъм, сикхи, мюсюлманство, като филмът представя тяхната история и основните им принципи.

През първата седмица на октомври ценителите на хубавата музика ще бъдат

зарадвани със запис на концерт на формацията „Балкански коне” от участието на групата на Фестивала „Варненско лято”, Римски терми ’11. Групата се завърна на родна сцена след изключително успешно лято на европейските музикални фестивали в Германия, Белгия и Унгария.

От 1 до 10 октомври VIVACOM ART SCENA организира и изложба на художничката Ани Рангелова. Тя ще представи творби от цикъла „Градивната сила”, които правят впечатление с наситените, по-ярки цветове, които внасят виталност в атмосферата.

 

30.09, петък, 18:00 ч.

цена: 2 лв.

EXIT FEST: Награждаване и прожекция на най-добрите български екстремни филми

за 2011 г.

 

01.10, събота, 17:00 ч.

вход свободен

ДЯДО ВАДИ РЯПА – куклен спектакъл на театрална къща МАРИЕТА И МАРИОНЕТА

 

19:30 ч.

вход свободен

ГОРИЧКА ФИЛМ ФЕСТ: КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ПЧЕЛИТЕ? – 2009, реж. Джордж Лангуърти и Мириам Хенейн, 87 мин.

 

02.10, неделя, 17:00 ч.

вход свободен

В СВЕТА НА МЮЗИКЪЛА И ПОПА - изпълнение на деца и младежи от 6 до

24-годишна възраст от музикална студия „Евтерпа”, сдружение „Арте либеро”,

дует „Рукатка”, ученици от 148 ОУ София

 

19:30 ч.

цена: 5 лв.

ГОРИЧКА ФИЛМ ФЕСТ: ПЛАН: ЯЖ – 2011, реж. Шели Лий Дейвис и Ор Шломи, 87

мин.

 

03.10, понеделник, 19:30 ч.

вход свободен

Концерт BALKAN HORSES ETHNOPHILHARMONIC - запис от фестивала „Варненско

лято”, Римски терми’11 – реж.Добри Добрев, 48 мин.

 

04.10, вторник, 19:30 ч.

вход свободен

ЧУДЕСАТА НА ИНДИЯ: ТРАДИЦИИ НА ПЕТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ и БЕЗСМЪРТНАТА ВЯРА – 2001, реж. Любомир Халачев, 2 х 27 мин.

 

05.10, сряда, 19:30 ч.

цена: 2 лв.

НОВО БЪЛГАРСКО КИНО: Кръстьо Лафазанов, Ицхак Финци и Стефания Колева в ЛЕТЕТЕ С РОСИНАНТ – 2007, реж. Джеки Стоев, 84 мин.

 

06.10, четвъртък, 19:30 ч.

цена: 2 лв.

НОВО БЪЛГАРСКО КИНО: Деян Донков и Ернестина Шинова в ХИНДЕМИТ – 2007, реж. Андрей Слабаков, 100 мин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.