• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Румен Петков: Протестните действия на „Атака" в центъра на София са незаконни

Румен Петков: Протестните действия на „Атака" в центъра на София са незаконни

София /КРОСС/ „Протестните действия на „Атака" в центъра на София вече са незаконни", заяви депутатът от ПГКБ Румен Петков. Според Петков атакистите насаждат етническо напрежение в центъра на София с продължаващите си протестни действия пред Археологическия музей. Румен Петков предостави ксерокопия на документи, в които пише, че ПП „АТАКА" уведомява Столична община и СДВР за провеждането на митинг на ъгъла на улиците „Леге" и бул."Цар освободител". Депутатът от левицата обърна внимание, че в документите изрично е споменато, че „протестните действия са безсрочни до свикването от президента на Република България на Консултативен съвет за национална сигурност". Въпреки че на 27 септември президентът насрочи КСНС за 1 октомври, митингът на „Атака" продължава.

„Столична община не може да гарантира спокойствието и сигурността на гражданите", категоричен бе Румен Петков. Той се обърна и към главния прокурор Борис Велчев за преглеждане на мотивите на „Атака" и попита защо им се позволява просрочване на протестните действия. Той обърна внимание, че с тях се изнервят и преминаващите граждани, и служителите на БНБ. Петков коментира, че това е много ярък пример за неспазване на закона от страна на Столична община, която е уведомена за свикването на КСНС на 27 септември. Депутатът от левицата заяви, че когато институциите способстват за насаждането на етническо напрежение се поставя под съмнение сигурността на цели региони от страната. Според него, това е административно безсилие.

„След като властите не предявяват претенции към „Атака", значи двойните стандарти се изпълняват. Колкото по-войнстващо и арогантно поведение имаш, толкова по-добре приет си. Така ли показваме на младежите еталон за управление?", коментира Румен Петков. Той изрази възмущението си от отношението на лидера на „Атака" Волен Сидеров към журналистите. „Той така си прави предизборната кампания, но на ваш гръб, а и на гърба на обществото. Имаме едно изпуснато поколение и големият въпрос днес е за ценностната скала на българина", заяви депутатът. По думите му от 2000 протестиращи- поне 1500 са били непълнолетни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.