• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Преглед на печата

Преглед на печата

София /КРОСС/ Водещите заглавия в пресата днес:

В. „ТРУД”

60% от GSM антените са незаконни

Разговорите по мобилни телефони могат да бъдат затруднени заради стотици предавателни станции в цялата страна, пуснати с неизрядни документи. 60% от базовите станции само в София работят, без да имат необходимите разрешения.

Екотакса за торбички ще оскъпи зеленчуците

Нова продуктова такса върху тънките найлонови торбички (пликове с дебелина до 15 микрона) ще оскъпи плодовете и зеленчуците. Тези опаковки “тип потник” се използват предимно при отмерването на плодове и зеленчуци в хипермаркетите. Те са сложени на рула край щандовете и в момента не се заплащат.

 

В. „СТАНДАРТ”

Президентски бас между Бойко и Цецо

Премиерът ще купува часовник на заместника си, ако Плевнелиев спечели вота

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов очаква още един часовник, подарък от шефа му Бойко Борисов. След изборите през 2009 г. двамата се хванали на бас, че партията им ще спечели президент през 2011 г. Сега Цветанов е убеден, че кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев ще прекрачи "Дондуков" 2.

Ловджиите светят като катаджии

Задължават ги да носят аптечка и жилетки

Ловджиите ще светят в гората, както катаджиите на магистралата. Нови правила за безопасност задължават всички в ловната дружинка да носят светлоотразителни жилетки.

 

В. „ПАРИ”

„ЕК поиска информация за енергийния пазар в България”

Писмото на Брюксел е първа фаза от предприемане на наказателна процедура срещу страната

Ден след като започна проверки на фирми, които имат отношения с "Газпром", Европейската комисия (ЕК) обяви началото на наказателни процедури срещу 18 държави заради допускането на монополи в енергетиката.

Парламентът отхвърли забрана на даренията за МВР

Ани КОДЖАИВАНОВА

Засега нямало данни силовото ведомство да е получавало дарения от Кирил Рашков или фирми, свързани с него, но все пак тече проверка

Народните представители не подкрепиха предложението на Христо Бисеров от ДПС за промяна в закона за МВР, с която изцяло се забранява на силовото ведомство да получава дарения.

 

В. „ДУМА”

Отнемат пустеещи земи от собствениците

Чиновници ще решават на кого да бъдат дадени иззетите ниви, реши мнозинството в парламента

Земеделските земи, които не се обработват, ще бъдат разпределяни административно на различни ползватели, реши парламентът вчера, след като прие на първо четене промени в Закона за собствеността на земеделските земи.

Социолози: Сигурен балотаж между Плевнелиев и Калфин

Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин ще отидат на балотаж. Това сочи проучване на политическите нагласи на Центъра за анализи и маркетинг, което е направено между 14 и 23 септември, тоест преди ескалацията на напрежението в страната след инцидентите в Катуница.

 

В. „КЛАСА”

Берлин каза "да" на спасителния фонд, дава 211 млрд. евро

Борсите си отдъхнаха, а Ангела Меркел издържа важен политически тест

Долната камара на германския парламент одобри вчера законопроекта за разширяване на размера на европейския спасителен фонд (EFSF) за подпомагане на закъсали държави в еврозоната от 250 млрд. евро на 440 млрд.

Кристалина Георгиева: Катуница е отговорност на българските власти

Еврокомисарят смята, че правителството е действало адекватно на ситуацията

Случаят в Катуница е отговорност на българските власти и не е работа на Европейската комисия да се произнася по въпроса.

 

В. „СЕГА”

Съдът не иска вече да контролира тегленето на пари от детски влогове

Радикална промяна в Семейния кодекс, с която да отпадне поне частично безумното задължение родители да питат съда дали могат да ползват пари от влоговете на непълнолетните си деца, предлага Инспекторатът към Висшия съдебен съвет в сигнал до Министерството на правосъдието и ВСС.

Втори тур за президент ще сблъска Плевнелиев и Калфин

При евентуален втори тур на президентските избори сигурните участници в него ще бъдат кандидатите на ГЕРБ и БСП Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин.

 

В. „РЕПУБЛИКА”

ПАРЛАМЕНТЪТ ОСТАВИ ДАРЕНИЯТА ЗА МВР

Парламентът остави възможността МВР да получава дарения. Въпреки критиките от страна на Европейската комисия депутатите отхвърлиха законовите промени, с които се предлагаше практиката да секне.

Плевнелиев набира скорост

"Хипотетично има вариант изборите да бъдат спечелени още на първи тур от кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев", каза директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

 

В. „ПОЛИТИКА”

Държавата ще стимулира бъдещите учители

През 2012 г. педагогическите специалности ще бъдат добавени към професиите, които задължително ще бъдат финансово стимулирани в университетите, тъй като имаме нужда бъдещите учители да бъдат подкрепени.

Секциите за вота зад граница наполовина

Двойно по-малко - около 130 - секции за гласуване в чужбина се очаква да бъдат разкрити за предстоящия президентски вот спрямо парламентарните избори през 2009-а.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.