• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Петима министри отговарят на депутатски питания

Петима министри отговарят на депутатски питания

 

София /КРОСС/ По време на парламентарния контрол днес с начален час 9 ч. на депутатски въпроси ще отговарят пет министри от кабинета „Борисов”.

Пръв на депутатските питания ще отговаря вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Той ще даде отговор на въпросите на Михаил Миков от Коалиция за България относно задълженията на община Видин, както и на въпроса на Драгомир Стойнев относно компенсиране недостига в бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2011 г.

Втори на депутатски питания ще отговаря Стефан Константинов, министър на здравеопазването. Той ще отговори на питане от Евгений Желев относно политиката на Министерството на здравеопазването по изпълнение на проекти, финансирани от европейските фондове.

Трети поред е Вежди Рашидов, министър на културата. Той ще отговори на:

въпрос от Румен Петков относно участие на служители от културни институции от Плевен в политически митинг на СДС.

Четвърта поред е Нона Караджова, министър на околната среда и водите, която ще даде отговор на въпроси от: Кирчо Димитров относно извеждане на сечи в местностите "Гунчов кайнак", "Калинка" и източните склонове на Стидовска планина, намираща се на територията на Природен парк "Сините камъни"; Румен Петков относно изпълнение на проект по Оперативна програма "Околна среда и води"; Ирена Соколова относно качеството на атмосферния въздух в община Перник.

Последна на питания ще отговаря Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството. Тя ще отговаря на няколко питания:

- Калина Крумов относно програми за финансиране, изграждане и ремонт на второкласни и третокласни пътища;

- Иван Иванов относно категоризиране на участъка Драгичево - Долна Диканя от АМ „Струма”.

- Корнелия Нинова относно "Технически проект за основен ремонт (рехабилитация) на път ІІІ-106 "Благоевград - Станке Лисичково - ГКПП Македония" от км 0.000 до км 24.652;

- Румен Стоилов относно необходимостта от предприемане на законодателни промени и други възможни действия за запазване на държавната собственост върху територията на имот, ползван от Националната спортна академия "Васил Левски" в гр. Несебър.

 

На основание чл. 83, ал. 3 и чл. 86, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отлагане на отговори със седем дни са поискали:

- министър-председателят на Република България Бойко Борисов - на въпрос от народния представител Милена Христова;

- министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова - на 5 въпроса от народните представители Георги Божинов, Кирчо Димитров, Меглена Плугчиева, Георги Петърнейчев, и Михаил Миков и на въпрос с писмен отговор от народния представител Димитър Чукарски.

На основание чл. 83, ал. 4 и чл. 88, ал. 4 от ПОДНС, се отлагат отговорите на:

- въпрос от народния представител Мая Манолова към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова;

- въпрос от народния представител Мая Манолова към министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов;

- питане от народните представители Ангел Найденов и Спас Панчев към министъра на отбраната Аню Ангелов;

- питане от народния предтавител Меглена Плугчиева към министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов;

- въпрос от народния представител Ангел Найденов към министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов;

- въпрос от народния представител Мая Манолова към министъра на здравеопазването Стефан Константинов;

- въпрос от народния представител Пенко Атанасов към министъра на отбраната Аню Ангелов;

- питане от народните представители Мая Манолова и Димчо Михалевски към министъра на здравеопазването Стефан Константинов.

Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол не могат да участват министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Поради отпуск, в заседанието за парламентарен контрол не може да участва заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.