• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

Зъболекари лекуват хъркане

Зъболекари лекуват хъркане

София /КРОСС/ Български стоматолози се обучават как да лекуват нощното хъркане (сънна апнея) по нов метод по време на най-мащабния дентален форум в Източна Европа, Sofia Dental Meeting, който започна вчера в София. Форумът беше открит от председателя на Българския зъболекарски съюз, д-р Борислав Миланов.

Един от създателите на новия за България метод за лечение, американецът д-р Джеймисън Спенсър, е лектор на форума. Той показа как се изработват специфични апарати, които пациентите да поставят в устната си кухина по време на сън. Апаратът представлява пластмасова пластина, която придвижва долната челюст напред, отваря въздухоносните пътища и по този начин регулира дишането и не позволява хъркане. Изработва се индивидуално за всеки пациент, като под внимание се взимат особеностите на неговата челюст.

Това лечение е ефикасно в случаите, при които причината за сънната апнея е малка, разположена назад в черепа долна челюст на пациента.

25% от хората до 35-годишна възраст и 90% от хората над 60-годишна възраст хъркат по време на сън. За 5% от тях това е симптом, че страдат от тъй наречената сънна апнея - нарушение на дишането по време на сън.

Обучението е един от 30-те практически курса, които ще се проведат по време на Sofia Dental Meeting. Освен тях програмата на четвъртото издание на форума включва над 40 лекции, 10 клинични демонстрации и 7 дискусионни панела. Близо 30 светила в световната стоматология пристигат специално у нас, за да обучат около 700 български специалисти на най-новото в зъболечението.

Събитието ще продължи до 2 октомври в х-л "Дедеман Принцес" в София.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.