• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Румен Петков: Практика е в Плевен кметът Зеленогорски да използва детски труд и администрацията за лични цели

Румен Петков: Практика е в Плевен кметът Зеленогорски да използва детски труд и администрацията за лични цели

 

София /КРОСС/ Практика е в Плевен кметът Найден Зеленогорски да използва детски труд и администрацията за лични цели. Това каза Румен Петков, народен представител от БСП, от трибуната на Народното събрание. Той обяви, че служители на Плевенската филхармонията са били на протест в София в работен ден. Притеснен съм от факта, че във Филхармонията беше отменена репетиция и беше обявен хигиеничен ден, за да бъдат докарани тук в София за протест. Те бяха принудени да дойдат с административния лост на местната и административна власт, посочи още Петков.

От своя страна министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че Министерството на културата е направило проверка на случая. Плевенската филхармония провежда репетиции в зала „Катя Попова”, но не и в събота и в неделя, те в събота и неделя почиват. Денят 17 септември бе събота, но тогава се отработваше 21 септември, а служителите на Филхармонията не са били на работа. От проверката ни стана ясно, че пет души от оркестъра са отишли на митинга в София, но в качеството им на физически лица, коментира още Рашидов. По думите му няма основание да се търси отговорност на тези хора, тъй като те имат право да изразят позицията си.

Депутатът Румен Петков възрази на Рашидов, че денят 17 септември е бил обявен за работен ден в Република България и поясни, че в решението на Министерски съвет няма уточнение, че Плевенската филхармония няма да работи. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ema

Вярно, че е практика, но да не го мислим за упражнения върху тях административен натиск. Тези хора доброволно си свалят гащите на всяка власт.. Харесва им, нещо като нимфомания.

30.09.2011 13:18:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.