• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

За втора поредна година „Горичка” организира форум за родители

За втора поредна година „Горичка” организира форум за родители

София /КРОСС/ На 8 октомври, събота в Модерен театър в София, за втора поредна година ще се проведе Форум Родителство. Концепцията на Форум Родителство е пряко свързана с виждането, че начинът, по който отглеждаме децата си, е от основно значение за бъдещето на обществото, в което живеем. Форумът събира най-различни хора, които работят, играят, мислят и учат за отношенията между възрастните и децата и говорят за това вдъхновяващо.

 

“Тази година сме обърнали малко повече внимание на образованието, избрали сме много интересни лектори и вярвам, че събитието ще е приятно и полезно за всички” – Магдалена Малеева. Разпродадените билети, отличните отзиви след първият Форум Родителство, заедно с разбирането, че винаги има какво ново да се научи довеждат до Форум Родителство 2011. За събитието тази година, Горичка покани четиринадесет лектори, като всеки от тях ще презентира теми, в които има много опит и познание. Основните акценти са средното образование, валдорфската и монтесори концепции за образование, децата и философията, трудните теми с децата (как говорим за секс, насилие и смърт), сугестопедията, приемното родителство в България и др.

 

Темите ще бъдат представени от Румен Петров от Нов български университет, Мирослав Долапчиев – приемен родител, Петя Хорозова- психолог, Теди Зарева -Заедно в час, Мария Чoмарова – Асоциация Анимус, Веселин Дафов - философия с деца, Ирена Иванова – сугестопедия, Олга Дукат – първата сертифицирана дула в България, Гергана Георгиева – Валдорф майка, Мая Калчева – Монтесори майка, Теодор Василев – от Future Friendly Schools, Ани Коцева – психоаналитик, Христина Машкова и Емилия Илиева-Крайнова, които ще разкажат повече съответно за родителските кооперативи и ненасилствената комуникация. Модератори ще са Магдалена Малеева и Василена Доткова. Както през първото издание на Форум Родителство и тази година, ще има биобар, Горичка щанд и книжарница, където гостите ще могат да намерят тематични книги и предмети. Помислили сме и затова, какво могат да правят децата, докато родителите им са в залата и слушат лекциите. В партньорство с Детска архитектурна работилница, народно читалище Бъдеще сега, социалният проект Приказка за пътя, Център по забавна математика и Валдорфска детска градина Златно зрънце, Горичка организира ателиета за занимания на децата през целия ден на форума.

 

Програмите ще включват серия от творчески активности, игри и задачи и интерактивни забавления. Заниманията ще дадат възможност на участниците да експериментират с техники, форми, материали и да упражняват чувствителност и въображение, вкус и критична оценка. Децата могат да бъдат записани спрямо интересът и възрастта им (от 4 до 14 години).Местата за ателиетата са ограничени.

Ако желаещите се регистрират предварително за Форум Родителство на http://www.gorichka.bg/index.php?p=230&l=1 или в магазините Биомаг, цената е 20 лв. за един човек и 30 лв. за двама. При регистрация на място, в деня на събитието, цената е 30 лв. на човек.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.