• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

„Марица” тръгна с 12 състезателки за волейтурнира в Румъния, националката Монова почива

„Марица” тръгна с 12 състезателки за волейтурнира в Румъния, националката Монова почива

 

Пловдив /КРОСС/ С група от 12 състезателки тръгна волейболен клуб „Марица” за участието си в традиционно силния международен летен турнир за жени в румънския град Крайова. В състава не попадна единствено националката Ивелина Монова. На 25-годишното либеро старши треньорът на вицешампионките Иван Петков й е дал почивка, след близо едномесечните ангажименти с женския национален отбор на България за Европейското първенство за жени в Италия и Сърбия. Освен това Ива чувства лека болка в бедрото, вследствие на стара контузия и лекарският щаб е решил да не се рискува здравето й.

Вместо Монова на поста либеро в състава на маричанки на турнира в Румъния ще се изявява младата състезателка от школата - девическата националка. Велина Кансъзова,

„Това участие в Румъния бе планувано предварително, защото навлязохме в игрови ритъм и вече сме  готови за контроли. Доскоро тренировките ни бяха насочени предимно към общофизическа подготовка и сила, както и за отработване на някои тактико-технически елементи. Затова и отказахме международния турнир в Каварна, който бе в началото на нашата подготовка. Сега обаче нещата са различни”, коментира Иван Петков.

Международният волейболен турнир в Крайова започва утре и ще събере доста силни отбори, по-голямата част от които са от елита на Румъния. Това са домакините от местният ЦСМУ- Крайова, ЦСМ „Екорек” (Букурещ), ЦСУ „Арджеш Волей” (Питещи). До последно се чакаше потвърждението на руски елитен тим, но той не пристигна в Крайова.

Домакините са осигурили награди както за отборите - призьори, така и за най-добрите волейболистки в състезанието.

По време на състезанието ще се проведе и конкурс „Мис Волейбол Крайова”, в който компетентно жури ще определи най-красивата волейболистка, участничка в надпреварата.  Още от сега се знае, че почти сигурно капитанката на „Марица” Диана Малинова ще бъде основен конкурент за приза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.