• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Румен Петков: Санкции за общините, които пилеят парите на данъкоплатците и после няма развитие на проектите

Румен Петков: Санкции за общините, които пилеят парите на данъкоплатците и после няма развитие на проектите

София /КРОСС/ Народният представител от Коалиция за България Румен Петков отправи питане до министъра на околната среда и водите Нона Караджова свързан с подготвянето на проекти по Оперативна програма „Околна среда и води”. На 6 декември 2010 г. между Община Плевен и „Евроконсулт СЕЛ” ООД е подписан договор за изготвяне на финансов анализ за риска за проект реконструкция на водоснабдителна и канализационна мрежа на Плевен. На 25 януари тази година документите са приети от местната управа. Румен Петков изрази притеснението си, че този проект няма да бъде внесен в оперативната програма и че тази разработка ще остане като архив на общината. Депутатът изрази и недоумението си от факта , че плевенската община е с най-малко реализирани проекти от всички останали общини на територията на областта, което е показател за липсата на административен капацитет в община Плевен. 17 000 лв. са платени за един проект, която може да не е реализиран впоследствие и общината и населението ще изгубят възможността с 6 млн. лв. допълнителни инвестиции да бъде реконструирана една от най-проблемите точки.

Министър Нона Караджова поясни, че през 2010 г. министерството е изпратило покана до община Плевен да представи проектно предложение. През октомври 2010 г. е направена и консултация със специалисти на министерството, на която от общината са заявили твърдото си решение да кандидатстват по програмата. Постигнато е съгласие за нова консултация след комплектоването на нужните документи от страна на общината. През април 2011 г. е изпратено ново писмо , с което общината е приканена отново да заяви консултация в най-кратки срокове предвид наближаващия краен срок за кандидатстване 20 февруари 2012 г., но за съжаление отговор не е пристигнал и към днешна дата. Министър Караджова изрази изненадата си, че една голяма община за толкова дълъг период не може да подготви проектното си предложение, въпреки многократно оказваната помощ от експерти на ведомството. Народният представител Румен Петков предложи да се предвидят санкции за тези общини, които пилеят парите на данъкоплатците и после няма развитие на проектите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.