• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

ВМРО внесе конкретни предложения за КСНС

ВМРО внесе конкретни предложения за КСНС

София /КРОСС/ ВМРО изпрати списък с конкретни предложения, които да бъдат разгледани на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 1 октомври. Предложенията са за интеграцията на циганските общности в страната и са изпратени до Президентството, Министерския съвет и Народното събрание, защото консултативният съвет е съставен от представители на тези институции.

Утре, 1 октомври 2011, в 10.00 ч. пред сградата на парламента ВМРО започва и подписка за старт на дългосрочна държавна политика за реално вписване на циганите в обществото. Съветът за сигурност пък се свиква именно след искане на ВМРО от края на миналата седмица. Според ВМРО най-важното е държавата да поеме целенасочена политика за несоциализираните общности като част от обща демографска политика. Първата крачка е одобряване на план за действие и определяне на лице, което да е ясно отговорно за изпълнението на политиката.

ВМРО настоява за реална държавна подкрепа на дву- и тридетния семеен модел, като финансови помощи се отпускат само на семейства с до три деца. След трето дете социални плащания да се полагат, само ако родителите имат определен образователен минимум. По-рано през седмицата българското национално движение изпрати за пореден път до Министерския съвет петте спешни мерки, свързани с ограничаването на незаконното строителство в гетата, ползване на форми на общественополезен труд, както и реално обвързване на социалните плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.