• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Росен Плевнелиев: Стабилността ще бъде основен приоритет в работа на президентската институция

София /КРОСС/ България трябва да има своя план и да го развива с помощта на всички институции. България не може да работи ден за ден. Стабилността ще бъде основен приоритет в работа на президентската институция, защото без нея за каквато и да е икономика да работим нищо няма да се получи. Това заяви кандидатът за президент от ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев, който заедно с кандидата за вицепрезидент Маргарита Попова представиха приоритетите в работата на президентската институция пред ръководството на КРИБ. Пред работодателите Росен Плевнелиев коментира, че абсолютен приоритет ще бъде рязкото подобряване на бизнес средата, тъй като в момента България има нужда от всеки лев инвестиции. По тази причина той ще предложи Българската агенция за инвестиции да получи по-различен статут, който да й дава право и възможности да има проактивна позиция за пряко договаряне с потенциални инвеститори и уточняване на конкретни параметри по бъдещи проекти.

Според Росен Плевнелиев, българската икономика в момента се преструктурира - експортът отчита ръст, земеделието се развива с бързи темпове, влагат се реални пари в ключови сектори. Селското стопанство се очертава като водеща индустрия в близките години. Според кандидатът за президент от ГЕРБ, България трябва да развива сектори, които създават добавена стойност и посочи като пример земеделието, което от износ на сурови суровини трябва да се ориентира към готова продукция. Енергетиката е ключов сектор, който трябва да развие потенциала си, тъй като тук не влизат само изграждане на нови мощности, а трябва да се развият енергийните връзки със съседните страни и да се заложи на енергийната ефективност в жилищните сгради, което от своя страна ще доведе до намаляване с 50% на сметките на хората.

Маргарита Попова коментира, че съдебната реформа ще бъде също основен приоритет в работата на президентската институция. Според Попова, няма нищо по-важно от това да има усещане за сигурност и справедливост сред хората. Затова кандидатът за вицепрезидент пое ангажимент с Росен Плевнелиев да правят ясни, публични и обосновани назначения в съдебната система. Попова заяви още, че ефективната и работеща съдебна власт и върховенството на закона са предпоставки за успеха на всички останали реформи и гаранция за изграждане на силно гражданско общество. Президентската институция ще подпомогне активно позитивните тенденции в продължаването на съдебната реформа като обедини и използва капацитета на нацията, заяви Попова.

По отношение на образованието, което беше основна тема, поставена от ръководството на КРИБ, кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Пленвлиев коментира, че ще работи много за това то да бъде съобразено с нуждите на държавата и икономиката, за да не се получава така, че 180 хиляди студента да излизат на година от университетите, а само малка част от тях да намират реализация в работещи сектори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.