• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

"Гардиън": Медведев се оттегля от Кремъл тъй като е преценил, че Путин е по-популярен от него

"Гардиън": Медведев се оттегля от Кремъл тъй като е преценил, че Путин е по-популярен от него

Лондон, Великобритания /КРОСС/ Сегашният руски президент Дмитрий Медведев е решил да се оттегли от Кремъл и да не се кандидатира за още един мандат, тъй като е преценил, че сегашният премиер Владимир Путин е по-популярен от него, пише в днешния си брой вестник "Гардиън", позовавайки се на изявление който е дал самия Медведев в Москва.

Медведев отрече, че между тях двамата има политическо съперничество и потвърди, че е "щастлив, че си тръгва" от сегашния му пост.

"Забелязах, че Путин, без съмнение, е най-авторитетните политик в Русия, заяви Медведев и добави, че неговата главна цел е "да бъде полезен на страната и нейните хора". Президентът бе подложен на критика  от страна на руската опозиция и на международната общественост, тъй като отстъпва мястото си на Путин, за да може той за трети път да бъде избран за президент на Русия.

Според Медведев, двамата споделят едни и същи политически убеждения, така че е нормално да не му се противопостави около поста в Кремъл. Сегашният президент смята, че това е практика навсякъде по света, посочвайки примера на американския президент Барак Обама и държавния секретар Хилари Клинтън.

"Немислимо е Клинтън и Обама да се сблъскат около президентския пост, обяснява Медведев, забравяйки, че те двамата бяха остри противници в изборната надпревара за Белия дом през 2008 година.

"Гардиън" пише, че Путин лесно ще спечели изборите за президент през март 2012 г., тъй като основните телевизионни станции са под контрола на Кремъл, а руската опозиционна партия не получи разрешение да се появи на парламентарните избори през декември тази година. Всички други опозиционни партии, като крайната десница и комунистическата партия ще участват в изборите, но те са много близки до Кремъл и партията на Путин, отбелязва изданието.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.