• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Пловдив събира най-добрите музиканти "Под купола" на "Св. Людовик"

Пловдив събира най-добрите музиканти "Под купола"  на "Св. Людовик"

Класическа музика, танго, кънтри, филмови и поп хитове ще озвучат катедралата „Свети Людовик" в Пловдив на 1 октомври

 

 

Пловдив /КРОСС/ Осем изключителни български музиканти, работещи в престижни оркестри и опери в България и по света ще се съберат в Пловдив за уникален благотворителен концерт за Международния ден на музиката 1 октомври. Концертът ще мине под надслова „Под купола" и ще се проведе в катедралата „Свети Людовик". В концерта ще участват цигуларка Дорина Маркова, пианистката Ана Димова, водачът на виолите на Страсбургския оркестър Борис Тонков, виртуозният контрабасист Ташко Ташев, българската джаз знаменитост Петър Салчев, водача на виолончелите на Пловдивската филхармония Анет Артинян, цигуларят на Софийски солисти Йордан Димитров, сопраното Евелина Кузмова и феноменалния китарист Пламен Петров. 

Комбинацията от тези изключителни музиканти ще изненада публиката с нестандартен микс от най-различни като жанр произведения - от най-големите шедьоври на класическата музика, през танго, кънтри и блуграс до някой от най-ярките примери от филмовата музика и най-обичаните поп-хитове.

Така концертът „Под купола" ще представи музиката в нейната най-привлекателна и леснодостъпна форма. Музикантите ще стъпят встрани от обичайното си класическо амплоа и ще демонстрират, че добрата музика не познава ограничения и че „класическото" може да бъде модерно, а попмузиката понякога се превръща в класика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.