• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Буруджиева: Провелото се в събота заседание показа как функционират институциите в България

Буруджиева: Провелото се в събота заседание показа как функционират институциите в България

София /КРОСС/ На Консултативния съвет по национална сигурност не се взимат решения, ако няма консенсус. Общо съгласие по прилагането на обявените пред медиите мерки няма. Това заяви пред bTV Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. По думите й е била постигната яснота на позициите на отделните политически партии. Заради особеното мнение на „Атака" обаче нямаше обща резолюция. „Атака" и в предишните дни представи на Президентството и на Министерския съвет предложение от мерки, в основната си част законодателни, които са в основата на политическите им тези. Те искат специална политика по отношение на ромите със специални наказания и мерки, като най-крайното е да се върне смъртното наказание, каза още шефът на политическия кабинет на премиера.
Бъчаварова коментира и обстоятелството, че не е имало никаква реакция от органите на реда на получения при тях сигнал, че след два часа ще бъде убит Ангел, с думите, че не може да се реагира автоматично на подадени сигнали. Фактът, че от началото на събитията досега няма други жертви показва, че мерките, които се прилагат, дават резултат.
В заключение Бъчварова направи коментар и на появилите се в последно време очакванията, че изборите ще бъдат опорочени. Тя заяви, че кабинетът има яснота за всички действия, които трябва да се предприемат в този случай. Има воля и намерение изборите да са прозрачни, да се ограничи напрежението чрез прилагането на закона.
От своя страна политологът Татяна Буруджиева коментира пред bTV, че КСНС трябва да изпълнява своите функции, за да има смисъл от него. Провелото се в събота заседание показа как функционират институциите в България. Никога този съвет не се е събирал преди събитията да се случат, заяви тя. Според нея посланието, дошло от съвета при президента, е било, че ще се спазва закона и то избирателно - за тези, които имат три дела. Но там има срок на давност, подчерта Буруджиева и допълни, че единственият начин да бъдат наказани тези хора, е да се види какво са правили органите и тези, които са ги подпомагали. Там няма давност. Обща воля няма, заяви социологът. Управляващите са тези, които трябва да дадат най-ясната програма как да се действа. Самият факт, че случката в Катуница плъзна из цялата страна, показва, че органите на МВР не са си свършили работата. 

Буруджиева изказа мнение, че в държанието на фамилията Рашкови няма битов конфликт. Това е социален конфликт. И те не са единствените хора, които се разхождат по този начин и държанието им е безобразно. Когато си защитен от държавата, си позволяваш подобни неща. Политиците трябва да се разграничат от такива хора, категорична бе Татяна Буруджиева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.