• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Дилма Русеф пристига в България

Дилма Русеф пристига в България

София /КРОСС/ По покана на президента Георги Първанов президентът на Федеративна република Бразилия г-жа Дилма Русеф ще направи държавно посещение у нас на 5 и 6 октомври 2011 г. Държавният глава отправи поканата си към г-жа Русеф през ноември м.г. Това е първо посещение на бразилски държавен глава в нашата страна от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия, чиято 50-годишнина се навършва през тази година.

Посещението на г-жа Дилма Русев ще даде сериозен тласък на активния двустранен политически диалог на всички равнища, както и приемственост на най-високо ниво след многобройните срещи на българския президент с предишния бразилски държавен глава Игнасио Лула.

Президентите Георги Първанов и Дилма Русеф ще обсъдят възможностите за стимулиране на икономическото сътрудничество както в двустранен план, така и в рамките на стратегическото партньорство Европейски съюз - Бразилия и ще потърсят начини за по-нататъшно развитие на отношенията в областта на науката, об¬ра¬зованието и новите технологии, разширяването на културния обмен. Държавните глави ще обсъдят взаимодействието на България и Бразилия в международните организации и ще обменят мнения по актуални международни въпроси.

Първата среща на президента Георги Първанов и г-жа Дилма Русеф в рамките на посещението ще бъде на пл. "Св. Александър Невски", където ще се състои официалната церемония по посрещането.

По-късно двамата президенти ще проведат среща на "четири очи", последвана от пленарни разговори на двете официални делегации.

В присъствието на президентите на България и Бразилия ще бъдат подписани двустранни документи в областта на икономиката и информационните технологии.

Президентите Георги Първанов и г-жа Дилма Русеф ще си разменят висши държавни отличия. Г-жа Дилма Русеф ще получи орден "Стара планина" с лента. Президентът Първанов ще бъде награден с орден "Южен кръст", степен: "Голям кръст".

Президентите на България и Бразилия ще говорят пред участниците в българо-бразилски бизнес форум.

Държавният глава и съпругата му г-жа Зорка Първанова ще бъдат домакини на официална вечеря на президента г-жа Дилма Русеф.

Президентът на Бразилия ще има срещи с председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева и с министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът ще бъде домакин на обяд в чест на президента на Бразилия.

През втория ден от посещението президентите на България и Бразилия ще посетят Велико Търново и Габрово. Във Велико Търново държавните глави ще разгледат крепостта "Царевец". В Априловската гимназия в Габрово президентите на България и Бразилия ще се срещнат с обществеността на града.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.