• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Правителството на САЩ финансира ремонт на Дом за възрастни хора в село Добри дол

Правителството на САЩ финансира ремонт на Дом за възрастни хора в село Добри дол

 

Село Добри дол, Монтана /КРОСС/ Посланик Джеймс Уорлик и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще прережат лентата на обновения Дом за възрастни хора с деменция в с. Добри дол, област Монтана, в сряда, 5 октомври.

Правителството на САЩ предостави безвъзмездно финансиране на стойност 118 000 долара за този проект, като част от Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ. С помощта на тези средства българската фирма-изпълнител подмени покрива на сградата и преустрои неизползваемата театрална зала в жилищни пространства, които осигуряват по-добро качество на живот за обитателите на Дома. Така обновените помещения предоставят модерни и подобрени условия за живот и работа за 50-те обитатели и 31 служители на Дома.

През последните две години Отделът за военно сътрудничество финансира безвъзмездно хуманитарни проекти в България на стойност над 1, 369, 553 долара. Американски и български военнослужещи допринасят за успешното приключване на проектите със своя доброволен труд.  В рамките на тази програма правителството на САЩ си сътрудничи с неправителствени организации и местни български фирми в съответствие със социалната и икономическа стратегия на Република България.

Медиите са поканени да отразят събитието,  което ще се състои в Дома за възрастни с деменция в с. Добри дол, област Монтана от 14 до 14.45 часа в сряда, 5 октомври.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.