• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

"Литекс" излиза срещу ФК „Вихър” (Завет) в приятелски двубой

"Литекс" излиза срещу ФК „Вихър” (Завет) в приятелски двубой

/КРОСС/ Един месец след края на националния турнир по аматьорски футбол „Ариана Аматьорска Лига 2011", най-продаваната марка бира у нас организира атрактивен футболен двубой, който ще изправи един срещу друг шампионa на България Литекс и състезаващия се в А-областна футболна група Разград тим на ФК „Вихър" (Завет).

Футболната среща е своеобразна награда за малкия общински център Завет, който спечели специална промоция* на марката, свързана със събиране на капачки от бутилки Ариана. Така футболното Лудогорие ще посрещне тази събота мача между Литекс и ФК „Вихър". Сблъсъкът е с начален час 13.00 на 8 октомври в гр. Завет.

Намиращият се между Разград и Тутракан Завет вече се подготвя да подкрепи своя любим футболен отбор срещу най-добрия тим в страната. През миналия уикенд момчетата на треньора Самед Хасан надвиха с 5:1 Челси, но от „Брестовене", в пореден кръг от областното първенство група Запад. На местна почва отборът на „Вихър" спори през настоящия сезон със съставите на ФК „Скрита сила" - Мъдрево, ФК „Барса" - Сушево, ФК „Златен клас" - Благоево, ФК „Езерче" - Езерче и др.

Треньорът Самет Хасан ще използва уникалния шанс и ще пуснe в игра широк кръг от играчи, които да се докоснат до професионалистите от Литекс. В тимовия лист са записани 30 състезатели, които на принципа на хокейните смени ще играят срещу Литекс. Капитан на тима е защитникът Мехмед Мюрсел, а сред голмайсторите в отбора е нападателят Харитон Джамбазов.

Гостите от Ловеч ще изиграят този двубой с целия наличен състав без националните състезатели. В групата за мача попадат Евгени Александров, Владислав Митев, Пламен Николов, Страхил Попов, Бернар Итуа, Роберт Флорес, Тиаго Мирасема, Селио Кодо, Деян Джерманович, Светослав Тодоров, Максим Жос и Христо Янев. В партньорство с Ариана, техният старши треньор Любослав Пенев подготвя изненада. В неговия тимов лист е записан талантът на Ариана Аматьорска Лига 2011 - Пламен Иванов.

Определеният преди месец за най-перспективен млад играч в лигата на Ариана, ще постави начало на своя пробен период в Литекс, с игра в мача срещу ФК „Вихър". Старозагорецът от аматьорския състав на „Траките" доказа на финалния турнир на Ариана, че притежава всички необходими спортно-технически качества и умения, за да опита да играе наравно с професионалистите.

Играта му беше наблюдавана и оценена от специална комисия от представители на Литекс, БФС и Ариана. От Литекс посрещат с голямо желание непрофесионалиста и ще му дадат шанс да докаже своите качества, като изиграе първия си мач с оранжевата фланелка, начело на атаката на Литекс срещу
Завет.

Неговият пробен период ще продължи по-късно през ноември
месец, с няколкодневен подготвителен лагер в базата на Литекс в Ловеч.

Двубоят между ФК „Вихър" и Литекс ще се проведе по правилата на
Ариана Аматьорска Лига - мач на малки вратички с две полувремена по 15 минути, в състави 5 полеви играчи и 1 вратар.

Мобилният стадион „Ариана Арена" ще бъде изграден в рамките на градския стадион и всички жители от града и региона ще могат да наблюдават на живо интригуващата среща.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.