• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Дилма Русеф у нас

Дилма Русеф у нас

 

София /КРОСС/ В 10 ч. на площад "Свети Александър Невски" е официалната церемония по посрещането на президента на Бразилия Дилма Русеф.

Президентите Георги Първанов и Дилма Русеф ще обсъдят възможностите за стимулиране на икономическото сътрудничество както в двустранен план, така и в рамките на стратегическото партньорство Европейски съюз – Бразилия. Двамата ще потърсят начини за по-нататъшно развитие на отношенията в областта на науката, образованието и новите технологии, разширяването на културния обмен. Държавните глави ще обсъдят взаимодействието на България и Бразилия в международните организации и ще обменят мнения по актуални международни въпроси.

Георги Първанов и Дилма Русеф ще си разменят висши държавни отличия. Бразилският президент ще получи Орден "Стара планина" с лента, а българският държавен глава ще бъде награден с Орден "Южен кръст".

Министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с президента на Федеративна република Бразилия г-жа Дилма Русеф, която е на държавно посещение в България. Срещата ще се проведе в Министерския съвет.

От българска страна в разговорите ще участват още министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В делегацията на президента Русеф са включени Антонио де Агиар Патриота, министър на външните работи, Фернандо Дамата Пиментел, министър на развитието, индустрията и търговията и Елена Шагас, министър на Секретариата за социални комуникации СЕКОМ.

След двустранните разговори министър-председателят Бойко Борисов ще даде официален обяд в чест на Н.Пр. г-жа Дилма Русеф.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с президента на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф.

Срещата ще бъде в 16.30 часа. В разговора ще участват и заместник-председателите на парламента.

Председателят на Народното събрание ще посрещне официално бразилския президент пред централния вход на парламента.

Утре Дилма Русеф ще посети Велико Търново, където ще разгледа крепостта "Царевец".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.