• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Леон Панета: Падането на режима в Сирия е само въпрос на време

Леон Панета: Падането на режима в Сирия е само въпрос на време

Съветът за сигурност на ООН късно вчера вечерта отхвърли проекторезолюцията за Сирия. Сирийските власти и дипломати, според "Амнести интернешънъл", продължават системната кампания за заглушаване на протестиращите в и извън страната.

Дамаск, Сирия /КРОСС/ "Падането на сирийския президент Башар Асад е само въпрос на време", заяви в Тел Авив министърът на отбраната на САЩ, Леон Панета. "САЩ и други страни дадоха ясно да се разбере, че Асад трябва да се оттегли от властта", отбеляза Панета на обща пресконференция с израелския си колега Ехуд Барак.

Той подчерта, че режимът на Асад е дискредитиран, след като с кръв е потушил антиправителствените протести в които, според данни на Организацията на обединените нации, са убити досега най-малко 2700 души.

"Всеки път, когато поддръжниците на Асад глупаво избиват своите сънародници, какъвто е случаят през последните месеци, става очевидно, че са загубили своята легитимност като власт", подчерта Панета, който вчера пристигна в Тел Авив в рамките на посещението си в Израел и в палестинските територии.

Ехуд Барак от своя страна също заяви, че дните на сирийския режим са преброени. От друга страна, сирийските сили за сигурност само през последните три дни са арестували повече от 3000 души в град Растан, съобщиха местните активисти за човешки права.

Официален Дамаск отрича сведенията за нарушаване на човешките права, предаде "Франс прес". Репресиите вече започват да се осъществяват вече и извън страната. Сирийските дипломати в чужди държави все по-често започват да малтретират дисидентите, които протестират пред техните посолства срещу режима в Дамаск и ги заплашват - и тях, и техните роднини в Сирия, съобщи вчера Организацията за защита на човешките права Амнести интернешънъл (АИ), цитирана от днешния брой на вестник "Вечер".

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.