• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

VIVACOM ART SCENA пред НДК

VIVACOM ART SCENA пред НДК

 

София /КРОСС/ Топлите есенни дни продължават да радват столичани, а VIVACOM ART SCENA да изненадва почитателите на изкуството с разнообразна програма. 9 октомври е посветен на ърбан културата. Организаторите на VIVACOM ART SCENA разширява пространството си и кани всички любители на графити арт, които желаят, да се включат в изрисуването на градската тоалетна до сцената заедно с артистите „140 Ideas”. Пърформансът започва в 12:00 ч.

На VIVACOM ART SCENA със серия музикални и танцови събития ще се състои финалът на дванайсетото издание на фестивала JAM ON IT. От 13 часа ще се проведе свободен танцов сешън с танцьори от над 10 държави. Любителите на ърбан танците ще имат възможност да се учат от най-добрите в стиловете попинг (popping), локинг (locking), брейкденс (bboying), хип-хоп (hip hop) и хаус денс (house dance). По същото време на паметника на НДК дрийт тийм от изкусни графити артисти ще изрисува оградите и ще оцвети по нов и свеж начин една от емблематичните локации в столицата. В 18:30 часа започва открития танцов урок на хип-хоп танцьора Quang Lam от Германия. Вечерта ще завърши с открито парти и джем сешън нa VladeeJay (България) и DJ Huckspin (Германия). Гост танцьори са легенди като Mr. Wigglez от Rock Steady Crew и Electric Boogaloos-САЩ, Zoo Real (Германия), Venum (САЩ) участник във филма Step Up 3D, уникалният Shaq (Германия), групата Pop&Roll от България и едни от най-талантливите ърбан танцьори от България, Сърбия, Гърция и други. На 7 и 11 октомври, от 19:00 часа младите таланти от училището за певци „D STARS“ ще изпълнят интерпретации на световни хитове. Бъдещите звезди работят с едни от най-сериозните имена на българската джаз сцена: Венци Благоев, Димитър Шанов, Тони Златанов, Теодор Петков, Виктор Бенев, Александър Куманов, Димитър Карамфилов и др. Възпитаниците на „D STARS“ са носители на престижни награди от Национални и Международни конкурси. Участници са в радио и телевизионни предавания и концерти.

Филмовата програма и тази седмица е посветена на новото българско кино.

Седмичният афиш ще бъде открит на 8 октомври, от 19:30 часа, с прожекцията на филма на режисьора Людмил Тодоров – „Шивачки“. Филмът получи за 2007 пет годишни награди на Националния филмов център (НФЦ): за най-добър филм, за най-добър режисьор, за най-добър сценарий, най-добър оператор - Емил Христов и за женска роля - Елен Колева. В главните роли са Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска и Елен Колева. Програмата продължава с прожекция на „Дзифт“ на 10 октомври от 19:30 часа. Филмът на Явор Гърдев е носител на много награди за режисура, актьорска игра, операторско майсторство, както от българското, така и от международно жури. В главните роли са Захари Бахаров, Таня Илиева и Владимир Пенев.

На 12 октомври от 19:30 часа киноманите ще могат да гледат на VIVACOM ART SCENA и филма по романа на Илия Троянов – „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. В главните роли са Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев и Ана Пападопулу. Културният афиш за тази седмица ще завърши на 13 октомври с прожекцията от ГОРИЧКА ФИЛМ ФЕСТ „Къде изчезнаха пчелите“. Филмът изследва причините за масовото изчезване на пчелите. А какво би се случило, ако броя им не се повиши, взимайки под внимание, че те играят незаменима роля в поддържането на нашата екосистема?

До 10 октомври продължава изложбата-живопис на Ани Рангелова, която определя себе си не като художник по професия, а като художник по душа. Според нея изкуството не е за определен кръг хора. Изкуството е за всеки, който има какво да каже и за всеки, който може да го усети.

 

7.10, петък

19:00-21:00ч.

вход свободен

МУЗИКАЛЕН МИШ МАШ - концерт на млади изпълнители от Училище за певци "D

STARS"

 

8.10, събота

19:30 ч.

Цена: 2 лв.

НОВО БЪЛГАРСКО КИНО: Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска и Елен

Колева в ШИВАЧКИ - 2007, реж. Людмил Тодоров, 92 мин.

 

9.10, неделя

12:00 – изрисуване с графити на толетната до VIVACOM ART SCENA

DJ party JАM ON IT FESTIVAL

вход свободен

13:00 - 18:30 ч. – музика и свободен танцов сешън с танцьори на фестивала от над

10 страни

18:30 - 19:00 ч. – открит урок по танци на Хип Хоп танцьора Quang Lam от

Германия;

19:00 - Завършващо парти / open air Jam Session с VladeeJay (България) и DJ

Huckspin (Германия) и танцьорите Mr. Wigglez от Rock Steady Crew и Electric

Boogaloos-САЩ, Zoo Real (Германия), Shaq (Германия) и Pop&Roll

 

10.10, понеделник

19:30 ч.

Цена: 2 лв.

НОВО БЪЛГАРСКО КИНО: Захари Бахаров, Таня Илиева и Владимир Пенев в ДЗИФТ

– 2008, реж. Явор Гърдев, 92 мин.

 

11.10, вторник

19:00-21:00 ч.

вход свободен

МУЗИКАЛНА РАЗХОДКА - концерт на млади изпълнители от Училище за певци "D

STARS"

 

12. 10, сряда

19:30 ч.

Цена: 2 лв.

НОВО БЪЛГАРСКО КИНО: Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев и Ана

Пападопулу в СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ – 2008, реж.

Стефан Командарев, 105 мин.

 

13.10, четвъртък

19:30 ч.

вход свободен

ГОРИЧКА ФИЛМ ФЕСТ: КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ПЧЕЛИТЕ? – 2009, реж. Джордж

Лангуърти и Мириам Хенейн, 87 мин.

 

1-10 октомври Изложба живопис „ОБРАТНО КЪМ ...”, Ани Рангелова

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.