• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Зам.-министър Димитров се срещна с представителя на ЕБВР Питър Брайд

Зам.-министър Димитров се срещна с представителя на ЕБВР Питър Брайд

София /КРОСС/ Зам. - министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна със зам. - директора на отдел „Хранително-вкусова промишленост" на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Питър Брайд. По време на срещата бе обсъдена възможността страната ни да се утвърди като важен земеделски фактор в региона, както и необходимостта от по-сериозно финансово подпомагане на първичните производители на земеделска продукция. Целта ще бъде, те да бъдат стимулирани, за да успеят да използват по-ефективно и рационално обработваемите си площи, както и за постигане на по-високи добиви и доходи, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.
Двете страни обмениха информация за практиката на Бразилия и в частност за нейното законодателство по отношение на кредитирането на земеделските стопани. Според проучване на ЕБВР в различни страни се констатира, че разработеното специално законодателство и методи за неговото прилагане, е най-успешно в Бразилия.
Зам. - министър Димитров каза, че българското законодателство в тази посока може да бъде променено, като се ползва практиката на Бразилия и други страни в тази област. Основната цел е земеделските производители да имат повече възможности за финансиране. За това трябва да сформира работен екип, който да анализира този въпрос, за да може да се постигне обществен и политически консенсус за съответните законодателни промени.

/ВН/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.