• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Каролев: Данъците на столичани могат да се намалят

Каролев: Данъците на столичани могат да се намалят

София /КРОСС/ Владимир Каролев заяви в дебат пред Нова телевизия, че има възможност за намаляване данъците на столичани. И даде пример с такса смет - за изминалата година са събрани 160 млн. лв. от такса смет, а са похарчени 110 млн. лв., т.е. 50 млн. са останали неоползотворени. Като друга възможност за облекчаване задълженията на софиянци Каролев предложи по-голям дял на частния сектор в дейностите общината, съобщават от щаба на Каролев.

Погрешните приоритети, корупцията, генерирана от непрозрачност и партизанщина са основните проблеми на СОС, каза още Владимир Каролев, кандидат за кмет на София от НДСВ. Вместо да се използва ограниченият бюджет на общината, за да се ремонтират училищата, се отделят 400 000 лв. за скуош игрища, строени от фирми, близки до Фандъкова, аргументира се Каролев.

За мен основният проблем на София не е липсата на пари, подчерта Каролев. И допълни, че когато станал общински съветник през 2003 г., бюджетът на София бил 370 млн. лв. С натрупаната инфлация от 22% за този период, парите на столицата сега са три пъти повече, изчисли кандидат-кметът на НДСВ. Да не би улиците да са три пъти по-чисти, или кучетата - три пъти по-малко, или пък детските градини, с които г-жа Фандъкова така се хвали, да са три пъти повече, попита риторично той.

/ВН/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А някой ще даде ли отговор по време на тази кампания къде отиват милионите, които на месец се събират от паркиране с СМС-си в София? Да не би нещо да се подобрява в паркирането? НЕ! Това си е жива касичка за рекет. Разбирам да кажат: със събраните по този начин средства построихме еди колко си паркинги на 2-3-5 етажа, както е в другите страни. Ама не - някой си гушва тези пари и използва столичани като дойни крави! А автомобилът в София не е лукс - той е необходимост! Сигурно и от тези пари Фандъкова, дето цял свят вече разбра, че не управлява София, финансира кампанията на ГЕРБ. Пък и ми се предлага пак да я избирам. Ама НЕ!

05.10.2011 14:55:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.