• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Меглена Кунева: Управлението на Борисов се превръща трагедия

Меглена Кунева: Управлението на Борисов се превръща трагедия

Сливен /КРОСС/ „Целта на членството ни в Европейския съюз беше нашият жизнен стандарт да се повиши, а не техният да се свали, не стоките в Европа да стават некачествени, а нашите да станат качествени, и не техните закони да са толкова неприложими, както в България, а нашите да се прилагат като техните".

Това заяви пред журналисти в Сливен гражданският кандидат за президент Меглена Кунева.

Изявлението на премиера Бойко Борисов в Прага, че пенсиите в Европа трябва да се намалят до нивото на тези на българските пенсионери, Кунева определи като „изумително и обидно в петата година на членството ни в ЕС".

„От две години и половина гледаме фарса на това управление, но то вече се превръща в трагедия", коментира кандидатът за президент и допълни, че би искала да знае мнението на кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев по това изказване на премиера. Кунева сравни изказването на Борисов с поговорката „Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле."

Гражданският кандидат за президент каза, че е възмутена от двойния стандарт, който Бойко Борисов е демонстрирал в чешката столица спрямо политиката на енергоразпределителната компания „ЧЕЗ".

„В България критикуваш и ги заплашваш с национализация, а навън слагачески казваш, че проблемите са останали в миналото. Това не е сериозно!", допълни Кунева.

На въпрос дали очаква манипулация на вота, Меглена Кунева посочи, че вече има сигнали за такива.

„Първо преглътнахме манипулациите, после купуването на гласове, после, че само партиен гръб може да осигури съществуването ни, а сега всички говорят за купуване на цели секции и подмяна на протоколите. Но ако сега се отчаяме, следващият път ще е по-лошо. Намираме се в повратна точка", допълни още тя.

По думите на Кунева гражданите са принудени да вярват, че избират между лошо и по-лошо. „Внушението, че нямаме избор е отрова за обществото ни. Хората искат да избират между добро и по-добро", подчерта Кунева и заяви, че участва в изборите, именно за да даде тази алтернатива.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Гражданите за сведение на г-жа пръмова не са абдали.Чудно защо ни ги навират ежечасно такива бракувани аут сайдери,сигурно добре плащат....... с народни парички.

05.10.2011 22:38:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.