• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Робсън Андаре: Можем да сътрудничим в селското стопанство, петролната и газовата индустрии

Робсън Андаре: Можем да сътрудничим в селското стопанство, петролната и газовата индустрии

София /КРОСС/ Българският и бразилския бизнес могат да сътрудничат в селското стопанство, в добива и преработката на петрол и газ. Това заяви Робсън Андаре, председател на бразилската Национална конфедерация на индустрията, на българо-бразилски бизнес форум в София, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
По думите му обаче, първата задача пред българската и бразилската търговски камари е да работят за преодоляване на липсата на информация по между им. Днес ръководствата на двете организации подписаха споразумение, което трябва да сложи началото на решаването на този пrоблем. "Само добра информираност може да мислим за развитие на нашите бизнес отношения", каза Андаре.
По думите му, споразумението обхваща и теми като двойното данъчно облагане. "Надяваме се, че тези документи, които подписахме ще бъдат взети под внимание, както от българското, така и от бразилското правителство", посочи председателят на бразилската Национална конфедерация на индустрията.
Робсън Андаре изтъкна, че развитието на технологиите и иновациите е приоритет в страната му. В последните години успяхме да увеличим вноса и износа, добави той.
Бразилската индустрия е насочена основно към селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, добивът и преработката на петрол и газ. "Именно в тези области можем да сътрудничим с България", посочи Робсън Андаре.
/ВС/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.