• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Ивайло Калфин и Стефан Данаилов за борбата за "Дондуков 2"

Ивайло Калфин и Стефан Данаилов за борбата за "Дондуков 2"

Ивайло Калфин, кандидат за президент на БСП и Стефан Данаилов, кандидат за вицепрезидент на БСП в интервю за бТВ

Водеща: Кандидат-президентската двойка Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са ни на гости. Добро утро.
Стефан Данаилов: Добро утро.
Ивайло Калфин: Здравейте.
Водеща: Как сте като двойка, как се чувствате?
Стефан Данаилов: Като двойка, аз съм много разтревожен, защото не общуваме много. Той ходи на отделни места, аз на други и в смисъл... в свободното време...
Ивайло Калфин: Това е модерно.
Стефан Данаилов: ... но, когато се съберем става страшно. И затова ни събират когато има хора, много хора.
Водеща: Сега сте се събрали, защото много хора ви гледат.
Стефан Данаилов: Благодарим на вашата телевизия, защото фактът, че тандемът за първи път е при вас.
Водещ: Вярно ли е, че парите, заради отказа да приемате дарения, както направи ГЕРБ, сега не стигали и БСП обикаляла по банки, теглила кредити и сега залагала партийни клубове или имоти... нещо от този род?
Ивайло Калфин: Е, то не е обикаляне по банки. Кампанията ще бъде финансирана от банков заем, който ще бъде изплатен със субсидиите, които идват в бъдеще. БСП тегли банков заем, финансира кампанията, има си лимити за кампанията,у след което този заем ще бъда върнат със субсидиите, които се получават.
Водеща: Ще ни кажете ли какъв заем вземате?
Стефан Данаилов: Те на субсидиите... от това, което прочетох в пресата, защото аз също бях чул за този случай, че банките не са искали да приемат като гаранция субсидията, която получава партията. Затова се наложи да се направят тип „сигурни ипотеки"...
Водещ: Какво е заложено, дали няма Бузлуджа да заложите...
Стефан Данаилов: Бузлуджа няма как да я заложим, защото ще е ниска оценката засега.
Ивайло Калфин: На Бузлуджа държавата първо трябва да и направи оценката, да я прехвърли като хората и тогава.
Стефан Данаилов: Сега само е като приказка...
Водещ: Някакви други имоти са заложени...
Стефан Данаилов: Заложени са партийни имоти, да.
Водеща: На края на интервюто в блиц въпросите ще ни кажете колко точно струва кампанията ви, като кандидат-президентска двойка. Сега ще ви зададем и други въпроси, свързани с пари. Защо правите алтернативни, две отделни кампании? Защо не сте заедно?
Ивайло Калфин: Напротив, правим една единствена кампания, само че, няма нужда да се водим като семейна двойка двамата със Стефан Данаилов. Имаме отделни програми двамата. Много хора искат да се видят с нас, ние искаме да видим много хора и пестим време. Не е много времето до изборите.
Водещ: Мислите ли, че ще сте втори?
Стефан Данаилов: Нима се съмнявате?
Водещ: Голямата интрига ще е балотажа. Мислите, че ще сте първи. Кунева се е изказала, че ако отидете вие, ГЕРБ печели. По този начин тя казва - гласувайте за мен, за да не бъде сигурно, че ГЕРБ ще спечели.
Водеща: Може ли да кажете и вие това?
Стефан Данаилов: Извинявай, че ще кажа нещо, защото все пак сте по-близки с Кунева, колеги сте все пак. Аз, все пак като кавалер, се възхищавам от нейното самочувствие, но мисля, че тези думички ги изричат повече социолозите, отколкото тя самата. Аз не съм я чул това да го каже, но във всички случаи това, в което аз съм убеден, този, който няма да може да бъде спрян в тази президентска кампания за този президентски пост стои в ляво от мен. Ако не бях сигурен в това, нямаше да съм тук. Сега вие ще кажете - много изведнъж ви все вдигна гребена. Факт е, именно от това, което ни се случва обикаляйки страната и срещайки се с хората.
Водещ: Това са хора, които така или иначе са...
Стефан Данаилов: И други... щеше да кажеш - привърженици на БСП, ваши си хора, ваш електорат. Не е така. Не е така за почуда на много хора.
Ивайло Калфин: Има много ясна разлика, сравнявам, преди две години правих национална кампания за европейските избори и е много различна обстановката.
Водещ: Нямаше ли да сте по-силни, ако не бяхте кандидати на БСП, а си бяхте вие - експертът Калфин и обичаният актьор Данаилов? Не ви ли е проблем това кой ви издига?
Ивайло Калфин: Демокрацията в една държава се крепи на партиите. Няма демокрация без партии. Без партии има, диктатура, анархия, има всякакви други неща, но не и демократично общество. Така че, дали ни харесват или не ни харесват партиите е отделен въпрос. Това, което е хубаво обаче, ние сме кандидати на БСП, от много години обаче не съм виждал толкова обединена левицата в България. Социалдемократи, земеделци, екологични партии, тракийски дружества, отечествен съюз... Вчера с политически клуб „Екогласност", една от първите демократични организации в България подписахме споразумение. Абсолютно обединено е това пространство и то не е само заради нашите скромни имена, това е заради принципа. Защото ние действително имаме кауза в тези избори.
Водеща: След малко конкретно за каузата в тези избори, но преди това, като изброявахте партии и организации, аз в тази поредица да сложа още една партия - Движение за права и свободи. Водите ли вие, може би Сергей Станишев, разговори задочни, чрез посредници, за това ,какво ще прави ДПС на предстоящите избори?
Ивайло Калфин: Ние нямаме нужда от посредници. ДПС е партия, която е активна в българското общество, следим и техните изяви и те най-напред казаха, че ще изчакат да видят кандидатите да се появят. Онзи ден казаха, че най-вероятно ще си кажат мнението за втория тур. Ще изчакаме втория тур.
Водеща: И, очаквате ли я тази подкрепа за втория тур?
Ивайло Калфин: Ние очакваме подкрепа от всички, които се противопоставят на типа политика, която води ГЕРБ.
Водещ: Значи, очаквате.
Ивайло Калфин: Очакваме от всички, не само от ДПС. От ДПС и от всички, включително от центристки партии, от десни партии. Даже да не е официално изразено, хора, които биха гласували за нас.
Водещ: Срещи ще направите ли обаче, за да е активно това очакване?
Ивайло Калфин: Нека да мине първия тур, тогава на втори тур, ако действително отидем на втори тур, тогава ще преценим... ако отидем, имам предвид, ако не спечелим на първи тур, тогава ще преценим каква е ситуацията и тогава ще потърсим максимално подкрепа. Страшно големи брожения има в страната, и в политическата класа, и сред хората, срещу политиката на ГЕРБ. Политика на агресия, на конфронтация, на обедняване, на смачкване на хората, на смачкване на институциите... Тука не става въпрос за ляво и дясно, тук става въпрос за демокрацията действително.
Водеща: Да де, но имаше страшно много брожения и тези брожения се отразиха в резултатите, които получи Тройната коалиция разбита по партии и сама по себе си, имам предвид и политиката на ДПС и БСП, водена до преди две години в България.
Ивайло Калфин: Тройната коалиция беше коалиция за четири години, за един мандат, а партиите са съвсем самостоятелни, затова те се явяват и самостоятелно на избори.
Водещ: Самостоятелни на хонорара, на онзи прословут хонорар по ваше време, получен, законният хонорар имам предвид от един милион. Там, когато порциите се разваваха?
Ивайло Калфин: Смятате, че социалистическата партия има нещо общо с това?
Водещ: Да.
Ивайло Калфин: Какво?
Водещ: Бяхте в коалиция, общото е коалицията.
Ивайло Калфин: Изяснете хонорара - кой на кого го е платил и кажете каква е ролята на БСП?
Водещ: Според вас, БСП в случая е наблюдател на събитията, които са се случвали в този период?
Ивайло Калфин: БСП не е наблюдател, БСП участваше в правителството много активно, хонорара няма нищо общо с правителството.
Водещ: Получен по това време от мандатоносителя, затова ви връщам, не за да се заяждам.
Ивайло Калфин: Не, не, вие много добре знаете, че няма нищо общо с това нещо, знаете го прекрасно, че една частна компания плаща хонорар на господин Доган. Кажете БСП какво общо има с това нещо?
Водеща: Става въпрос за явлението и за морала, за моралният извод, който може да бъде направен.
Ивайло Калфин: За моралния извод всеки си носи отговорност, включително господин Доган, включително и ДПС...
Водещ: Става дума за негативите, които тогава бяха натрупани?
Стефан Данаилов: Негативите, които бяха натрупани са оттогава, тези негативи, които бяха раздувани и раздухвани от страна на днешното управление на държавата, знаете какво се излая, какви думи, какви клевети и какво още се изля. Става дума и хората много добре виждат по време на Тройната коалиция какъв им беше хладилника, какъв е сега хладилника. И това, което искам да кажа е, че ако левите, или БСП в момента хората са много активни в желанието си това да се спре. Да има някаква преграда към овладяване на цялата власт в държавата. Аз също съм участвал в много избори и такова нещо не съм виждал. Такава консолидация и такова желание... нали знаете, че когато имаш желание и куц да си, ще проходиш. В този смисъл аз съм доста изненадан, доста години съм участвал в кампании, много е по-различно... И още нещо, понеже казвате кой ще ни подкрепи? Все пак да не забравяме, че това е и мажоритарен избор на хората. В моите обръщения аз се обръщам към всички граждани, а не се обръщам към партии, макар че някъде, господин Борисов беше казал, който иска помощ от която и да е партия, да се обърне към ДПС и да се запише, което ми дава основание да се обърна към ДПС, към СДС, към РЗС, към всичките - гласувайте за мен и за Ивайло. Става въпрос, че ние не се обръщаме към партии, а се обръщаме към хората на тази държава.
Водещ: Дали ще повярват? Преди малко си говорихме с шефа на Комисията за имущество, придобито от престъпна дейност и се оказа, че дори да приемат събореният „закон Попова" няма как видимо забогатели през последните двадесет години, такива, за които говори и президентът Първанова - генезисът на забогатяването и т.н. нищо не може да се случи. Оказва се, че не могат да се отнемат имотите, защото това не било в полето на закона, онова не било в друго поле...
Водеща: Законът бил зависим от еди какво си, депутатите не го приели и т.н
Ивайло Калфин: Да, вие виждате историята на този закон. Според мен, заради този закон, госпожа Попова изхвърча от правителството, а господин Плевнелиев заради други причини беше уволнен от правителството, заедно с кандидатурата си.
Водеща: Какви са другите причини?
Ивайло Калфин: Не знам дали ви прави впечатление, но той беше освободен от правителството без да има нужда и в първите дни беше разчистен екипа, с който той работеше.
Водеща: Той беше освободен по своя воля.
Ивайло Калфин: И хората, с които работеше, също по негова воля, така ли?
Водещ: Неговият заместник е министър.
Ивайло Калфин: Неговият заместник, председателят на Агенция „Пътна инфраструктура", която уж беше много успешна, директори на дирекции, които бяха освободени... Просто министерството беше разчистено веднага след него, понеже е много успешно... Но връщаме се на закона. Законът вижда се, че беше предложен и от Европейската комисия да бъде приет, госпожа Попова направи всичко възможно да бъде приет. Този, който го върна и се противопостави на него беше Цветан Цветанов. Сега ще го приемат в някакъв вид, който ще му харесва на Цветан Цветанов...
Водещ: Съгласни ли сте?
Ивайло Калфин: ...който не иска да обяснява, защо хората са незаконно забогатели. Защото трябва да обясни какво е ставало и с Кирил Рашков, например.
Водещ: Какво е ставало, според вас, с Кирил Рашков?
Ивайло Калфин: Човек, който има политически чадър, защото има близки връзки с властта.
Водеща: С настоящата?
Ивайло Калфин: С настоящата, декларирана от него.
Водещ: Кого имате предвид?
Ивайло Калфин: Имам предвид това, че самият Кирил Рашков казва, че работи за ГЕРБ, че има договорки с ГЕРБ, и че... той е ангажиран с тях.
Водеща: В едно интервю той каза, че подкрепя ГЕРБ.
Ивайло Калфин: Не, не, че той работи, неговата партия, която си е създал и т.н. Това не става въпрос, че Кирил Рашков ще гласува за ГЕРБ, той събира гласове за ГЕРБ.
Водещ: Това се е случвало и преди, пак ако се върнем и към Тройната коалиция, и преди нея...
Ивайло Калфин: Не, не, Тройната коалиция не се връщайте. Връщайте се към 1999 година, когато бяха близките им връзки с други партии... Той очевидно е човек, който обича да получава политически чадър. Но в момента сега това се случва днес
Водещ: При всички, господин Калфин, при всички.
Ивайло Калфин: Много е лесно да обвиним и Андрей Луканов примерно, лека му пръст, за това, че Кирил Рашков днес е хванат с тези неща. Въпросът е, че за две години той най-нагло се държи, гарантира близки връзки с ГЕРБ и вие се връщате двадесет години преди това. Къде е бившият председател на Агенцията по приходите в Пловдив? Къде е? Къде работеше главният секретар на МВР, днес? В организираната престъпност, антимафиотите в Пловдив, нали така.
Стефан Данаилов: Все пак аз да кажа, аз съм депутат от Пловдив. Много преди това, говоря от две години, но бидейки и на гости на мои познати в Катуница, още тогава се говореше за този тормоз от страна на Рашков, но в същото време много хора работеха в неговите вид предприятия, макар и главно ментета. Но напрежение много отдавна имаше. И тук е голямата грешка на тези правителства до ден днешен. Затова, че се позволи такова малтретиране на тези хора, за да се стигне до думата „гяур". В този смисъл не съм съгласен с това - дайте да видим защо е пропуснат, фактът е налице и събитията всички ги видяхме... Но не е само той повода. Разбирате ли, как се събира един повод за нещо, което се опитва да бъде.... не е криминално деяние, това е съвсем друго. Това е протест на тези млади хора, които онзи ден се събраха... понеже тогава за пръв път видях в Пловдив, те са наистина възбудени от тази социална несправедливост и от бездържавността в момента. И сега, този закон, понеже съм свидетел в залата, какво ставаше с този закон... Значи, разбирате ли докъде можеше да се стигне... Аз се обаждам и казвам - „Николайчо от БТВ има еди какво си..." и в един момент ти правят запор на всичко. Но, до какво ще доведе това? Не искам да говоря, че тези дни ми се наложи да обикалям по Искър, язовира и трябва да ви кажа, че съборени къщи не видях. От тази голяма пропаганда - незакономерно и т.н. Всичко си стои на място, не казвам, че не е красиво, красиво е, а може и да е законно, но става въпрос... Добре, ще влезе този закон и какво ще излезе? Това, което ви прави впечатление на всички ... по билото на Витоша, нещо ще се промени?
Водеща: Ще видим, всичко е в ръцете на депутатите. Мен ми се иска малко да преминем към по-приятната част от това интервю. Да се върнем към кампанията и към това, че вие успяхте да привлечете на ваша страна примата на българската естрада, на българската поп музика Лили Иванова. Как?
Ивайло Калфин: Както тя, действително пя на откриването на кампанията...
Водеща: Ще пее ли отново в хода на кампанията, ще участва ли?
Стефан Данаилов: Сега да ви съобщя. И други певци участват в кампанията, и то също славни български изпълнители. Нали разбирате, аз съм свързан с тази култура и част от тези хора, които са доста по-млади от мен, малко или много са контактували в годините и не биха могли да ми откажат една покана.
Водещ: Ама ви дръпнаха Веселин Маринов.
Стефан Данаилов: Веселин Маринов се самодръпна. Той реши, че тук изгоряхме, няма да го коментирам Веско, макар че, той беше... наистина радостта на моите другари съпартийци. Но сега е радост на други. Те там са част и от моите съпартийци... Това си е негов проблем. Но, аз също бях много изненадан и бях радостен от това, че Лили е приела да открива нашата кампания. Сега, относно закриването не се знае. Нали знаете, че аз съм от хората, които обичат конспирацията и не всичко да се знае от самото начало, за да има изненада...
Водеща: Чакайте сега, появи се на първа страница на вестник „Стандарт" по-миналата седмица информация, че БСП, и ние решихме, че е шега, че водите разговор с Боно от Юту...
Стефан Данаилов: Не е от нашите щабове..
Ивайло Калфин: Аз със Боно за последен път се видях в Европейския парламент по една благотворителна кампания, в която той участваше, но никога не сме говорили да пее тук. Сега, някой... не знам откъде е излязло това..
Стефан Данаилов: Ако трябва да викаме и Боно и да залагаме чинията горе... Боно няма да оправи нещата.
Водещ: Пак за малко да ви върна към тези събития, които позатихнаха, но привидно. Имам предвид пак Катуница. Появиха се от ваши опоненти в предизборната кампания, предложения за връщане на смъртното наказание, за доброволни отряди, които да вземат правосъдието в свои ръце?
Ивайло Калфин: Тя цялата реакция... още от първия ден от убийството на момчето е точно такава. Когато хората не виждат правосъдие и работещи институции, си прилагат собствени права. Има партии, които се опитаха да се качат на гърба на това нещо, но аз действително съм съгласен със Стефан. Това не е криминален инцидент. Тука има много по-дълбоки води и се изненадвам, как не ги виждат, нито министър-председателят, нито вътрешният министър, който продължава да се прави, че нищо не се случва и обикаля из държавата, нито на опонента ми, господин Плевнелиев, който каза, че никога не го интересува този въпрос.
Водещ: Е, не е казал такова нещо?
Ивайло Калфин: Точно така каза. Питаха го, какво питат хората за Катуница, той каза - „Никой не ме пита за това, хората не се интересува, искат да ми стиснат ръката..." Това е негов цитат. Това, което е изключително опасно в България и според мен, тук трябва институциите много сериозно трябва институциите, действително и българските граждани да го видят, крайното обедняване, безработицата, липсата на перспектива, социалната мизерия, в която влиза България, социалната криза, комбинирана с етнически и религиозни пламъци е най-взривоопасната обстановка, която може да се намери в България. Ние живеем на Балканите, ние живеем между Западните Балкани и Кавказ.
Водеща: Ако бяхте президент, какво щяхте да направите в тази ситуация?
Ивайло Калфин: Според мен, първо и задължително институциите трябва да покажат, че си вършат работата, за да не търсят хората собствената си правда, да не търсят саморазправа.
Водещ: Те показват постфактум винаги, когато е за конкретен случай.
Ивайло Калфин: Показват безгрижие. Имаше и заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, набелязаха се някакви мерки. Те трябва да се изпълняват всеки час.
Водещ: Безсмислени ли са тези заседания на този консултативен съвет?
Ивайло Калфин: Не, не са безсмислени, напротив, той е важен орган, който някои пора се опитват да го направят, някои от участниците в политическите партии, място за шоу и да дадат някое интервю. Но според мен въпросът е изключително важен, този съвет не е безсмислен, той има своята роля и трябва да има още по-активна роля, според мен. Но това, което е важно, е след него да има изпълнение, да се види, че институциите работят. А ние виждаме наново премиерът казва - криминален случай, виждате го от Чехия пак какви неща приказва. Никакъв интерес и никакво желание да се въведе правда. Ще има партии, които ще го използват. В България ще се сме слепи, ако не видим, че има такива, които живеят от напрежението, от противопоставянето между хората - етническо религиозно, всякакво. Вижте го и в интернет, има страшно много екстремисти в интернет. Има страшно много ксенофобия, която се вижда там.
Водеща: Анонимна.
Ивайло Калфин: Анонимна, но някои от тях излизат и на улицата. Тя не е и анонимна с някои партии. Те са очевидно ксенофобски.
Стефан Данаилов: Аз само ще добавя следното - понеже ситуацията е предизборна и става тази история в Катуница. Наистина деликатно е представители на отделни партии, според мен, да отидат там след като сме чули от телевизията, разбрали сме се след 24 часа и да се и да се изтъпаним... не говоря за нас.
Водещ: За президента и за премиера говорите.
Стефан Данаилов: Но аз смятам, че президентска институция при такова събитие с назряване на такъв сериозен конфликт, това не е несериозен конфликт, честно казано, за виждам моята роля точно в такова нещо.
Водещ: Ами ето и Първанов отиде там, и Борисов.
Стефан Данаилов: Не след 24 часа и 30 часа, моля ви. На момента.
Водещ: Трябвало е да отидат на момента и двамата?
Стефан Данаилов: Тогава присъствието на някой, ако не президента, защото непрекъснато в страната има подобни инциденти, нещо, знам ли, случва се и се сбили десет срещу петнайсет, говоря при такива случаи.
Водещ: Това е упрек към г-н Първанов.
Стефан Данаилов: Не към Първанов. Просто аз казвам какво бих направил. Разбира се, ще информирам президента и заминавам там. И тогава да видим дали полицията ще стои отстрани и ще гледа как му пада къщата на тоя и защо къщата е празна. Разбирате ли за какво става въпрос, когато държавата в лицето на правителството се разсейва някак, не взима съответни мерки по закона. В такъв случай би трябвало да се намеси и президентската институция. Защото това е конфликт - първо тръгва между хората, след това вече го разширяваме в...
Водещ: Добре, конкретно - бихте отишли там на място.
Водеща: Вървим към финал.
Водещ: Само да питам, вярно ли е, че не си плащате здравните осигуровки и сте здравно неосигурен?
Ивайло Калфин: Както всеки, който, за съжаление, това го казах лично на среща с пациентски организации, за съжаление, ако и да иска човек да се осигурява в България, ако няма доходи в България, това важи за всички българи в чужбина, които не са малко...
Водеща: Вашите доходи в последните години са от европейския парламент?
Ивайло Калфин: Те са от европейския парламент, нямам доходи в България и по този случай и да искам не мога да се осигуря. Проблемът не е само с мен, аз нарочно го посочих. Проблемът е със стотиците хиляди българи, които живеят зад граница, които биха участвали в нашата здравно-осигурителна система, само че не им се дава възможност. И ако искат те да се лекуват, идват, плащат някаква сума, която не е чак толкова голяма, и се лекуват.
Водещ: На частно.
Ивайло Калфин: Не, не. Тук въпросът е да участват всеки месец с вноски. Аз бих искал да го правя. Познавам много българи, които живеят зад граница, които биха искали да си плащат здравните осигуровки в България, защото не знаят колко време ще бъдат там, кога ще се върнат.
Водеща: За да могат да са осигурени тук.
Ивайло Калфин: Но това е един от абсурдите, не е единственият, за съжаление.
Водеща: Десетте въпроса, ще ви помоля наистина с по едно изречение. Любима музика?
Ивайло Калфин: Рок.
Водеща: Домашен любимец?
Ивайло Калфин: Имам куче.
Водеща: Най-голямата ви грешка?
Ивайло Калфин: Предстои.
Водещ: Да се кандидатирате ли?
Ивайло Калфин: Не, не. Ще видим. Тя се вижда после.
Водеща: Спорт, хоби?
Ивайло Калфин: Карам колело, гмуркам се, ходя по улиците.
Стефан Данаилов: Абе, не се занимава със спорт, то се вижда сега.
Ивайло Калфин: Не, не е редовно, но имам хоби.
Стефан Данаилов: Не се надценявай, ще те хванат, ще те изядат.
Ивайло Калфин: То си личи, да.
Водеща: Плачете ли?
Ивайло Калфин: Рядко, но да.
Водещ: За какво последно?
Ивайло Калфин: Когато има силна емоция. В случая беше свързано и с политически събития в страната, не само с мен.
Водещ: Към алкохола посягате ли?
Ивайло Калфин: Не съм пълен въздържател, но не прекалявам с него.
Водеща: С колко пари на месец живеете?
Ивайло Калфин: Зависи къде. Ако включа и разходите, които правя, защото си разделям времето между Брюксел и България, разходите се увеличават значително.
Водещ: В България за един месец колко?
Ивайло Калфин: в България за един месец със семейството ми общо взето около минимум 1500 лева са нужни.
Водеща: Колко е ви струва кампанията?
Ивайло Калфин: В рамките на закона. Законът е два милиона. Ако я направим по-евтино, ще е по-добре. Опитваме се максимално да съкратим разходите.
Водещ: Колкото ви дадат банките.
Ивайло Калфин: Не, не става въпрос за банките. Става въпрос, че няма смисъл от някакви показни кампании.
Водеща: Кога излъгахте е последният въпрос.
Ивайло Калфин: Не си спомням. Много ми личи като лъжа, гледам да избягвам. Но не си спомням.
Водеща: Добре, приключваме. Благодаря ви много. Кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин и Стефан Данаилов - гости в предаването ни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.