• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Отбелязаха Денят на птиците в Пловдив

Отбелязаха Денят на птиците в Пловдив

Пловдив /КРОСС/ За поредна година доброволците на Зелени Балкани организираха честването на Европейския ден на птиците. Събитието се състоя на 2 октомври 2011 г. в Цар Симеоновата градина в Пловдив.

В неделния ден до следобедните часове щандът на Зелени Балкани беше отворен за всички посетители и любители на хвъркатите създания. Почти всички информационни материали, под формата на дипляни, плакати и картички, бяха раздадени на множеството хора, които се отбиха, за да се запознаят малко по-отблизо с интересния свят на птиците и начините за тяхното опазване. Над 20 доброволци и служители на Зелени Балкани се грижеха за това да информират заинтересованите граждани.

Най-младите природолюбители имаха възможност да оцветят рисунки на птици, да помогнат в направата на хранилки с подръчни материали или да погледат птиците в парка с бинокъл. Всеки имаше възможност да разгледа и предоставените определители за по-подробна информация.

Талисман на събитието бе макетът на белоглав лешояд в реален размер, който стоеше гордо на щанда, за да демонстрира как изглежда тази изключително красива и рядка за нашата държава птица.

Традиционните информационни кампании, като Денят на птиците имат изключително важна роля за запознаването на хората с дивата природа и положителната промяна на отношението им към заобикалящата ни среда. Доброто екологично образование и информираност са от ключово значение за опазване на богатото, но уязвимо биологично разнообразие в България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.