• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Цецка Цачева се срещна с Дилма Русеф

Цецка Цачева се срещна с Дилма Русеф

София /КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с президента на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф. В разговора участваха и заместник-председателите на парламента Екатерина Михайлова, Георги Пирински и Христо Бисеров.

Председателят на Народното събрание покани Дилма Русеф да разгледа пленарната зала. Цецка Цачева подари на президента на Бразилия копие на парламентарния звънец.

Българските граждани изпитват много топли чувства към Вас, а чрез Вас и към далечна Бразилия, заяви на срещата председателят на Народното събрание. Убедена съм, че тази първа Ваша визита ще има много важно значение за развитието на двустранните отношения между България и Бразилия, допълни Цецка Цачева.

Тя подчерта, че подписаните днес споразумение за икономическо сътрудничество и съвместна декларация за сътрудничество в областта на информационните технологии и комуникациите са добра основа за надграждане на отношенията между двете държави.

Един от най-важните резултати, които очаквам от моето посещение, е да задълбочим отношенията си в икономическата сфера, заяви на срещата Дилма Русеф.

Тя отбеляза, че се увеличават инвестициите на страната й в Европейския съюз, както и тези на ЕС в Бразилия и в този смисъл България може да бъде врата за Бразилия към ЕС и по същия начин на ЕС в Бразилия.

Дилма Русеф изрази своята увереност, че ще бъдат стимулирани и контактите в сферата на образованието - като например обменът на студенти и сътрудничество между научно-изследователските институти. Цецка Цачева допълни, че приветства тази идея, която би могла да се превърне в жив мост между културите на двете държави.

Президентът на Бразилия изрази желанието на своята страна за задълбочаване на политическите, икономическите и културните отношения с България. Искам да ви уверя, че нашата страна е държава, в която можете да откриете много сериозни партньори, заяви още държавният глава на бразилската страна.

Връзката ми с България е много близка - тя има и сантиментален характер, сподели Дилма Русеф и изрази сърдечната си благодарност за топлия прием, която й оказва българският народ.

Дилма Русеф написа в почетната книга на Народното събрание: "Много съм щастлива да бъда в България - роден край на баща ми. Чувствам се особено горда, че представлявам милиони бразилци и бразилки. Бразилия е страна, в която българите могат да открият много искрени приятели и партньори".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.