• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Дилма Русеф: Поздравявам България за усилията да повиши рейтинга си

Дилма Русеф: Поздравявам България за усилията да повиши рейтинга си

София /КРОСС/ Бразилски и български бизнесмени се срещнаха в рамките на икономически форум в София, за да обсъдят възможностите за по-добро сътрудничество по между им.
Пред тях президентът Георги Първанов заяви, че е напълно постижимо годишният стокообмен между двете страни да се увеличи многократно и да достигне 1 милиард долара. В момента стоките и услугите, които се обменят между двете страни са за едва 100 милиона долара, информира БНР. 

"Този стокообмен може да бъде увеличен многократно и аз искрено се надявам в близките две-три години ние да можем да прескочим милиард долара стокообмен. Това не е недостижима граница, напротив, това е граница, която е по силите на двете страни, особено на такава мощна икономика като Бразилия. Това предполага обаче да видим добре възможностите в сферата на енергетиката, ядрената енергетика, възобновяемите енергийни източници, да потърсим възможности за партньорства, съвместни производства в хранително-вкусовата промишленост, преработвателната, в селското стопанство. Искрено се надявам в Бразилия да открият и хубавите български вина, въпреки че конкуренцията, без съмнение е много висока", заяви Георги Първанов.

От своя страна бразилският президент Дилма Русеф каза, че двете страни трябва да обърнат тенденцията на спад в търговията. България е важен производител на торове и тя може да стане привилигирован партньор на Бразилия при усилията й за повишаване на производителността в селското стопанство, допълни Дилма Русеф Тя очерта и още сфери, в които двете държави могат да си сътрудничат.

"Сигурна съм, че Бразилия не би пропуснала възможността да създаде партньорства в използването на ядрената енергия за мирни цели. Сигурна съм, също така, че бразилските представители на бизнеса имат много по-ясна визия за възможностите на българския пазар. Поздравявам България за усилията да повиши рейтинга си. Ако успеем да използваме добрата воля, която ни дава този случай, за да придвижим напред интеграционните процеси, сътрудничеството и да допринесем за добрия бизнес, тогава ще си тръгна с още по-голяма задоволство", каза първата жена президент на Бразилия Дилма Русеф. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.