• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Спират движението на влаковете между гарите Велико Търново и Самоводене

Спират движението на влаковете между гарите Велико Търново и Самоводене

 

София /КРОСС/ От днес до 20-и октомври, ще бъде прекъснато движението на влаковете между гарите Велико Търново и Самоводене, съобщиха от БДЖ.

Това налага промени в транспортната схема за движение, както на различните категории пътнически влакове, така и на товарните влакове, които пътуват през този участък. Причините за временното прекъсване на влаковото движение в участъка между гарите Велико Търново и Самоводене са ремонтни дейности, които Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще извършва по железния път между двете гари.

 

През горепосочения период се въвеждат промени в разписанията и се променят маршрути на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Велико Търново и Самоводене.

 

За клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка на извършвания ремонт. Информация за разписанието на автобусите е поставена в гарите Горна Оряховица, Самоводене и Велико Търново, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ" ЕАД (www.bdz.bg).

 

В допълнение към това, прекъсването на влаковото движение между Велико Търново и Самоводене налага промени в разписанията и на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии.

 

Всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Велико Търново и Самоводене, ще бъдат отклонявани по обиколни маршрути.

 

Промени в разписанията и маршрутите на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Велико Търново и Самоводене:

- Два международни бързи влака между Букурещ и Истанбул ще се движат по обиколен маршрут в участъка между Русе и Стара Загора.

 

Тези два влака ще пътуват през Синдел и Карнобат вместо по обичайното си трасе през Горна Оряховица и Тулово;

- Два нощни бързи влака между Русе разпределителна и Димитровград ще пътуват по съкратен маршрут само в участъците между Русе разпределителна и Горна Оряховица, както и между Велико Търново и Димитровград.

 

За пътниците, които ползват тези два влака, ще бъдат осигурени автобуси в участъка между Горна Оряховица и Велико Търново. Единият от тези два влака ще заминава с от 2 до 4 минути по-рано от обичайното си разписание от гарите в участъка между Русе разпределителна и Горна Оряховица.

 

Изменение в графика на един от влаковете ще бъде въведено и в участъка между гарите Кръстец и Велико Търново, откъдето влакът ще заминава с от 1 до 3 минути по-рано от досегашното си разписание;

 

- Два бързи влака между Пловдив и Варна (през Горна Оряховица) ще се движат по съкратен маршрут само в участъците между Горна Оряховица и Варна, както и между Велико Търново и Пловдив. Клиентите на националния железопътен превозвач, които пътуват с тези влакове, ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между Горна Оряховица и Велико Търново. Влаковете ще се движат с известни промени в своите разписания, като ще заминават с от 1 до 9 минути по-рано от всички гари в участъка между гарите Кръстец и Велико Търново;

 

- Всички пътнически влакове между Стара Загора и Горна Оряховица, както и между Стара Загора и Русе разпределителна също ще превозват пътници по съкратен маршрут. Тези пътнически влакове ще се движат само между Русе разпределителна и Горна Оряховица, както и между Велико Търново и Стара Загора. За пътниците, които ползват тези влакове, ще бъдат осигурени автобуси в участъка между Горна Оряховица и Велико Търново.

Поради въведените промени в транспортната схема за движение на различните категории пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Велико Търново и Самоводене, се налагат и промени в разписанията на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии или пътуват в близост до ремонтирания участък.

 

С променен график ще се движат два крайградски пътнически влака между Дряново и Плачковци, както и два крайградски пътнически влака между Горна Оряховица и Плачковци. Промени ще бъдат въведени и в разписанията на пет крайградски пътнически влака, които пътуват между Габрово и Царева Ливада.

 

Промените са направени с цел да не бъдат нарушени транспортните връзки в гара Царева ливада между тези влакове с някои от влаковете, които се движат по съкратен маршрут.

 

За подробна информация клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.