• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

ДПС-Кърджали: ГЕРБ проваля изборите

ДПС-Кърджали: ГЕРБ проваля изборите

Кърджали /КРОСС/ Кърджали е единствената община в страната, в която няма назначени Секционни избирателни комисии /СИК/ за предстоящите местни и президентски избори на 23 октомври 2011г. Това съобщават от Общинския предизборен щаб на ДПС в Кърджали. От там допълват, че политическите партии не са успели да постигнат споразумение на проведените консултации при кмета на общината за първи път от 20 години насам. Поради тази причина и съгласно разпоредбите на Изборния кодекс в срок Общинска администрация-Кърджали е изпратила цялата документация на Общинска избирателна комисия/ОИК/ - Кърджали за вземане на решение. Оттук нататък започва сагата ОИК-политически партии-ЦИК, която до днес, 18 дни преди изборите, не е намерила решение. Кърджали отива на избори без назначени секционни избирателни комисии и цялата политическа отговорност за това носи ПП"ГЕРБ" и представителите й в Общинска избирателна комисия. Още в началото на месец септември ДПС предупреди, че ГЕРБ подлага на риск нормалното протичане на изборите в Кърджали /изявления на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис за медиите от 8 септември 2011г./ . Действията на ГЕРБ за силово налагане на позицията си е ясен знак за предстоящото манипулиране и фалшифициране на изборните резултати в Кърджали. 

Въпреки категоричното изискване на закона 30 дни преди изборите да има назначени СИК, ние сме свидетели отново на евтин политически театър. ПП ГЕРБ се опитва да наложи монопол над изборния процес и сама да определи разпределението на съставите на СИК.
Има реална опасност от опорочаване на нормалния изборен процес, дори заплаха за провал на изборите на територията на община Кърджали.
Общински предизборен щаб на ДПС-Кърджали категорично не приема използването на неуместна и силова политическа намеса в работата на ОИК - орган, който има за задължение да следи за стриктното прилагане на изборното законодателство.
Призоваваме всички политически партии да използваме силата на закона при вземането на важни решения, а не плитки политически хватки за постигане на тяснопартийни интереси.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Треперете мангали!

06.10.2011 12:57:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.