• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Обединени земеделци подкрепят Прошко Прошков в битката за София

Обединени земеделци подкрепят Прошко Прошков в битката за София

Председателят на партията Петя Ставрева и кандидатът на Синята коалиция за кмет на столицата подписаха споразумение за съвместни политически действия

 

София /КРОСС/ ПП Обединени земеделци заяви категоричната си подкрепа за кандидата на Синята коалиция Прошко Прошков за кмет на София. Това стана на официална среща в земеделската централа на бул. „Витоша"12. Председателят на партията Петя Ставрева и Прошко Прошков подписаха споразумение за подкрепа на кандидатурата му за кмет на столицата и за съвместни политически действия в периода на предизборната кампания и по време на мандата на СОС 2011-2015 г. На подписването присъстваха представители на националното ръководство на партията и кандидатите за общински съветници от листата в София на коалиция „Съюз Обединени земеделци, Радикалдемократи и БСДП".
„Искрено вярвам, че на 23 октомври столичани ще гласуват разумно и ще подкрепят за кмет на София един кадърен и компетентен човек. И така ще помогнат градът да стане по-подредено и по-уютно място за живеене, каза след подписването на документа Петя Ставрева. По думите й днес не е време за експерименти, защото през последните години в София бяха дадени много обещания, които не се изпълняват. Градът има нужда от едно по-добро управление, от по-добър баланс на бюджета, от по-справедливи данъци, от улици без дупки, от справедливо разпределение на разходите.
И затова смятам, че София има нужда от кмет от ново поколение, какъвто е г-н Прошков, каза Петя Ставрева. „Ние, от ПП Обединени земеделци категорично го подкрепяме и вярваме, че той ще бъде новият кмет на София. В столицата нашата организация участва в коалиция с радикалдемократите и БСДП в листа за общински съветници под №34. За кмет на София нашата категорична подкрепа е за г-н Прошко Прошков с №33", подчерта тя.
Подкрепата на ПП Обединени земеделци, към които изпитвам изключителна емоционална привързаност, за мен е важна и ме задължава много, заяви от своя страна Прошко Прошков. За мен обединените земеделци са демократите, които през годините отстояха земеделската идея. Това са почтените хора, от които има нужда управлението на столичния град, подчерта той.
При управлението на града ще имам нужда от вас. Ще имам нужда от почтени и компетентни хора, защото и проблемите, в решаването на които вие сте най-добри, съществуват и в столичната община. Да не забравяме, че бъдещето й преминава и през земеделието, и през екологичните проекти, в които съм имал удоволствието да се уверя, че вие имате сериозна компетентност. Екипът ви също е комбинация от опитни хора и от млади политици, обърна се към Обединените земеделци Прошко Прошков. Той определи тяхната подкрепа като задължаваща и като проява на политически разум. Това е така, защото затлачените от 20 години проблеми, които повтаряме, но не решаваме, правят необходимостта от промяна в София повече от очевидна, довари кандидатът за кмет. Въпреки няколкото проекта, които се изпълняват, и увещанията на управлението на ГЕРБ, че градът върви в положителна посока, това не е така. Градът продължава да има своите мръсни тайни и продължава на се управлява непрозрачно, подчерта Прошко Прошков. Това е и причината София да не може да се превърне в европейски град от международно значение. Проблемите могат да бъдат решени след като бъде променен моделът на управление. Аз съм единственият кандидат, който може и ще отмести ГЕРБ от управлението на София, а оттам и от управлението на страната, каза още Прошков. Той подчерта, че управлението на ГЕРБ е изключително вредно, в ущърб на дребния и среден бизнес, в ущърб и на земеделските производители.
Сега мога да поема ангажимент и пред вас, Обединените земеделци, че мечтата на Цветанов за кампания без дебат, без политика, само със служебна победа, няма да се случи, декларира кандидатът на Синята коалиция. Ние ще дадем политическа битка, ще предложим алтернативи на демократичните хора в града, а и в страната. И ГЕРБ ще получат тази битка, която ще изгубят. Защото основните стълбове на демокрацията - свободата на изразяване, конкурентоспособността на нашата икономика и реда и сигурността са потъпкани напълно, коментира той..
Благодаря ви за тази подкрепа, ще разчитам на вас и сега, когато правим избори, и след това, когато ще управляваме града с почтени, смислени и качествени хора. Разчитам на вас, и ще бъдем заедно в политическото бъдеще на България, завърши Прошков.
В подкрепа на това Петя Ставрева отново подчерта, че на 23 октомври е моментът за много важен избор, за избор между статуквото и промяната в местната власт.
Знаете, че местната власт е много близо до хората, тя решава проблемите им. И, когато там са добри специалисти, гражданите усещат компетентното и грижовно управление, добави тя. „Убедена съм, че когато г-н Прошков застане начело на града, когато той държи кормилото на управление на Столичната община, София ще се развива в крак с времето", каза още тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.