• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Байерсдорф ЦИЕ с ръст от 3,5% в продажбите

Байерсдорф ЦИЕ с ръст от 3,5% в продажбите

София /КРОСС/ Байерсдорф Централна и Източна Европа (ЦИЕ) печели от стабилизирането на козметичните пазари в региона, особено що се отнася до марките NIVEA и Eucerin и може да отбележи ръст в продажбите от 3,5% и 8,6% в България. Компанията утвърждава лидерските си позиции в седем пазарни сегмента на българския пазар.

През първата половина на годината продажбите на Байерсдорф ЦИЕ са в размер на 150 милиона евро, което представлява увеличение от 3.5 %. В България (имат се предвид консолидираните продажби на България, Македония и Албания; пазари, управлявани от Байерсдорф България) продажбите за първото полугодие са с 8,6 % повече от предходната година. През 2011 марката-икона NIVEA празнува своята 100-годишнина. Байерсдорф България от своя страна отбелязва своето 10-годишно присъствие на българския пазар.
Козметичният пазар на ЦИЕ отново се развива с положителен темп от 2.4 %. По отношение на разходите за козметика в страните от Централна и Източна Европа изглежда е преодоляно най-сериозното ниво на кризата (единственото изключение е Хърватска, чието потребление на козметика е с 2.3% по-ниско от миналогодишното).
Международните търговски вериги също засилват позициите си в ЦИЕ и увеличават дела си в общите продажби от 52.7 % до 53.3 %.
За първата половина на 2011 г. Байерсдорф ЦИЕ увеличи продажбите с 3.5% - от 145 милиона на 150 милиона евро. На местните пазари в България, Македония и Албания, ръководени от представителството на фирмата в България, продажбите се увеличават общо с 8.6 % и достигат общ размер от 10 милиона евро.
Лансирането на новата серия натурални продукти NIVEA Pure & Natural влива „свежи сили" в динамиката на продажбите, като само в сегмента „Грижа за лицето" продажбите на тези продукти вече са с дял от около 20%.
От всички продуктови категории дезодорантите са тези, които имат най-голям принос за растежа в ЦИЕ, като в България пазарният дял нараства от 22,5% до 23,5%, с което NIVEA още веднъж се утвърждава като силно изявен лидер в тази категория. NIVEA отбелязва много сериозен ръст и в козметиката за лице.
NIVEA - най-голямата марка за грижа за кожата в света и номер едно в Централна и Източна Европа, концентрира вниманието си върху марката NIVEA по време на стотната й годишнина и даде старт на новата стратегия "Фокус върху грижа за кожата". Грижата за кожата става все по-важна, което се потвърждава от Euromonitor и последните прогнози за развитието на пазара. Предполага се, че над 40% от целия европейски пазар ще бъде отреден на грижата за кожата в близко бъдеще.
Продажбите на медицинската марка Eucerin в ЦИЕ се увеличават с 10%, а в България - с 9,2%. Този ръст идва предимно от продуктите за грижа за тялото.
Hansaplast увеличава продажбите си в ЦИЕ с 0.8%, а в България - с 1,7%.
Ирене Симак, генерален директор на Байерсдорф ЦИЕ, коментира, че Байерсдорф залага много на изследователската дейност в грижа за кожата вече повече от 125 години и бъдещите ни иновации със сигурност ще се основават на тази наша ключова компетентност.
По думите на Бедрос Калфаян, управител на Байерсдорф България, Байерсдорф се стреми да предоставя на потребителите иновативни продукти с високо качество на приемлива цена. Ние вярваме в развитието на местния пазар и ще продължаваме да инвестираме в него. Продажбите в България са сред най-динамично развиващите се в региона на Централна и Източна Европа, което доказва, че инвестициите ни са насочени в правилна посока.
Байерсдорф ЦИЕ е сред водещите международни компании в сферата на грижа за кожата с марки като NIVEA, Labello и Eucerin, завоюва лидерска позиция в региона. Байерсдорф залага на интензивни проучвания, развойна дейност, най-модерните технологии, утвърдени стратегии за пазарна реализация и компетентни сътрудници.
Към Байерсдорф Централна и Източна Европа принадлежат 15 страни, които се координират от централата във Виена. Това са Австия, Чехия / Словакия, Унгария, Словения, Хърватска / Босна, Сърбия / Косово / Черна гора, Румъния / Молдова и България / Македония / Албания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.