• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Витошката вода се връща при драгичевци

Витошката вода се връща при драгичевци

София /КРОСС/ Витошката вода се връща при драгичевци. До месец-два започва изграждане на връзка на водопровода от улица „Владайско въстание" до центъра на кв. Църква.

Така целият квартал ще бъде захранен с вода от язовир „Студена", а частта от витошката вода ще се обърне към Драгичево, обяви кандидатът за втори управленски мандат Росица Янакиева по време на среща с пенсионери и хора с увреждания от най-голямото пернишко село. Водоснабдяването и канализацията е сред най-тежките теми на Драгичево, каза тя.

В готовност е голям проект, насочен към изграждане на канализация в Драгичево и паралелна подмяна на водопровода. Водени са принципни разговори с ОП „Околна среда" и в момента, в който се отвора мярката за изграждане на канализации за населени места под 10 000 души, проектът ще бъде внесен отново и надявам се, реализиран, заяви Янакиева.

Усилията през следващия мандат трябва да бъдат насочени към намиране на финансов ресурс за изработване на общ устройствен план, обясяни кандидат кметът.

Без държавна политика и без подкрепата на държавата проблемът с бездомните кучета няма да бъде решен, заяви Росица Янакиева в отговор на въпрос за множащите се улични животни. Досега Общината е заделяла по 50 000 лева на година за издръжката на изолатор за безстопанствени кучета, но това не решава острия въпрос..

С пита с мед срещнаха пенсионерите от село Драгичево Росица Янакиева. Хората тук Ви обичат, обърна се възрастна жена към нея. Пенсионерите й благодариха за светлия и уютен клуб, който събира възрастните хора на кафе и раздумка. Не съм забравила за климатика, каза Росица Янакиева. Хората поискаха да бъде ремонтиран санитарният възел и да бъдат поправени входните стълби.

Проблемът с уличното осветление на определени улици ще бъдат решен веднага, обеща Янакиева. На въпрос за разширението на гробищния парк, Росица Яанкиева заяви, че това ще стане ако местният кмет бъде достатъчно активен. Процедурата по преотреждането на терените е тежка и тромава, затова новият управник трябва да тича от институция на институция и да гони задачите.

Досега не съм си позволила да кажа една лоша дума и за предишните кметове, и по адрес на политическите ни опоненти, няма и да го направя, каза Росица Янакиева. По време на кампанията тя разбрала, че за иминалите 4 години друг направил всичко в Перник. Халал да му е! В дни на избори лесно се обещава, каза тя и обясни, че трудното идва после, когато е нужно да бъде създадена организация, да бъде набавен финансов ресурс и стриктно да се спазва законът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.