• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

5 г. затвор за пловдивчанка, откраднала пари на пенсионерка

5 г. затвор за пловдивчанка, откраднала пари на пенсионерка

Пловдив/КРОСС/Ефективно наказание от 5 години лишаване от свобода постанови Варненският районен съд по отношение на 41-годишната К. Спасова от Пловдив.

В задочно производство тя бе призната за виновна за кражба, извършена в условията на повторност, в съучастие с друго неустановено лице като съизвършител. Кражбата е извършена на 28 октомври 2009 г., като от апартамент на възрастна жена е отнета сумата от 10 100 лева.

Потърпевшата пенсионерка била пуснала обява във вестник, че отдава под наем една от стаите в апартамента си в централната част на Варна.

Подсъдимата по телефона подробно разпитала за стаята, осведомила се дали хазайката живее сама, заключва ли се входната врата, има ли звънци на блока и др. подробности. Двете жени се договорили за оглед на 28 октомври 2009 г. от 12 ч. Вместо в предварително уречения час, подсъдимата пристигнала на адреса по-рано, придружавана от непознат мъж. Тя заявила, че наема квартирата за племенницата си от Шумен и настояла да заплати пълната сума от 150 лв. за месечния наем веднага.

Попитала хазайката дали може да й върне ресто от 50 лв. Междувременно мъжът се оплакал от болки в стомаха и помолил да ползва тоалетната. Възрастната жена му показала помещението и влязла в другата стая, за да вземе пари за ресто от свое портмоне с общо 10 100 лв. спестявания. По този начин, докато се уточнявали подробности около отдаваната стая, подсъдимата и нейния съучастник разбрали къде пенсионерката държи парите си и успели да ги откраднат. Под предлог, че искат веднага да разтоварят част от багажа те напуснали апартамента и повече не се върнали. Няколко минути по-късно възрастната жена установила липсата на портмонето със спестяванията си и сигнализирала в полицията.

41-годишната К. Спасова има предходна съдимост, предимно за извършени по сходен начин кражби и измами. През март 2010 г. тя е била обявена за общодържавно издирване, като и до момента е в неизвестност. Районният съд осъди Спасова да заплати на пострадалата жена сумата от 10 100 лв. за нанесените имуществени вреди, ведно със законната лихва от момента на увреждането. Наложеното наказание следва да бъде търпяно при строг режим в затвора в Сливен. Присъдата на ВРС подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.