• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Председателят на УС на АПИ се срещна с граждани от региона на Дупница

Председателят на УС на АПИ се срещна с граждани от региона на Дупница

Дупница /КРОСС/ Днес председателят на УС на АПИ се срещна в Дупница със собственици на отчуждени имоти, които попадат в сервитута на ЛОТ 1 на АМ „Струма".

Той информира собствениците на отчуждените терени, че средства са преведени по сметки на областните управи Кюстендил и Перник на 20 септември 2011 г. На гражданите бе разяснено, че оценката на имотите се извършва от независим лицензиран оценител, избран в съответствие с НВМОП.

Основните отговорности на АПИ са свързани с проектирането, изграждането и поддържането на републиканската пътна мрежа. АПИ няма права и компетенции да извършва или променя оценките извършени от сертифицирани оценители.

Инж. Лазаров подчерта, че АПИ прилага стриктно законите и нормативната база, включително тези свързани с процедурите по отчуждаване. Той напомни, че средствата за отчуждаване се осигуряват от държавния бюджет, който се захранва от всички български данъкоплатци и Агенцията следи стриктно финансовият ресурс да се разходва законосъобразно.

Инж. Лазаров подчерта, че разбира недоволството на хората, което е провокирано от ниската според тях оценка на отчуждените имоти. Председателят на АПИ информира, че на третия ден от неговото назначаване на длъжността е отстранил началника на отдел, пряко отговорен за възлагането и приемането на оценките.

На 28 септември 2011 г. е разпоредена проверката за нередности да се извърши от дирекция „Вътрешен одит" и дирекция „Анализ на риска и оперативен контрол". Въз основа на изводите и препоръките от проверките, ръководството на АПИ ще предприеме съответните действия, като при необходимост ще бъдат сезирани компетентните органи.

Юристите на АПИ разясниха на присъстващите граждани, че имат напълно законно право да подадат индивидуални искове до съда за преоценка на имотите. Тъй като част от собствениците са пропуснали срока за подаване на жалба те ще подадат молба за удължаване на срока във ВАС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.