• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Заложиха 8 килограма тротил пред депутатски блок

Заложиха 8 килограма тротил пред депутатски блок

София /КРОСС/ Рекордните 8 килограма тротил, открити пред депутатски блок в София рано сутринта вчера, вдигнаха на крак спецслужбите в МВР.

Намирането на взривоопасния експлозив бе запазено в тайна, а часове по-късно антимафиоти от ГДБОП задържаха мъж, който до късно снощи бе подложен на разпит за това откъде се е сдобил с тротила и защо го е подхвърлил пред жилищния блок в кв. Витоша, населен от народни представители.

Сигналът за опасната находка е получен на телефон 112 в 8,15 часа в четвъртък от депутата от БСП Пенко Атанасов, научи "24 часа". Народният представител бързал сутринта за парламентарно заседание, минал за по-напряко през гъсто обраслата пътека до блока, по която иначе не вървят хора, и видял там странен куфар.

"Бързах много за Народното събрание, но видях, че на пътеката стоят 7-8 разпилени пакета с тротил. Веднага се обадих на телефон 112, за да сигнализирам", разказа Атанасов.

Явно никой не им беше звънял, защото от мен научиха." Депутатът веднага разпознал взривното вещество по етикетите върху всяка пресовка. Пишело "Тротил 400 грама, взривоопасно". Пенко Атанасов видял и куфарче стар модел наоколо, както и разкъсан кашон. Веднага набрал 112 от мобилния си телефон. От централата го прехвърляли един на друг, защото ситуацията с депутатския блок в кв. Витоша е малко сложна. Водели се към полицейското управление в "Студентски град", а не към "Витоша".

"Щеше да гръмне цялата околност. Вероятно са били в кашона 10 пресовки", казва Пенко Атанасов.

Минути след получането на сигнала районът около съмнителния куфар бил отцепен, а на място освен униформени служители от близкото Седмо районно управление пристигнали и антимафиоти от ГДБОП, както и специалисти по взривовете от ДОТИ-1.

На място те събрали общо 8 кг тротил - две пресовки - правоъгълна и кръгла, от по 400 грама, 18 - от по 200 грама. В куфара имало също димка и запалки, но не и готова бомба. Нямало също така елементи за направа на взривно устройство - нито капсул-детонатори, нито огнепроводен шнур.

Часове по-късно след бързо разследване е бил задържан мъж, заподозрян, че е изхвърлил експлозивите. До късно вчера той бе разпитван от антимафиоти за това откъде се е сдобил с тротила и защо го е хвърлил пред депутатския блок.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аууу,как са уплашили родните депутати ! И кво ша праим сега? Ами то щяло да стане свинска кайма ,с кокали! Много е чудно как пък са намерили точно човека който е притежавал куфарчето? Да няма P.R.на Цецко и неговото ведомство,с използването на шменти-капели?

07.10.2011 06:38:29

Цветан Цветанов

Крупен успех на полицията, която ни пази. Днес успяха да обезвредят готвени за продажба (незаконна) новогодишни пиратки. Къде е Веско Потния да ги възпее отново?

07.10.2011 00:54:28

Анонимен

Мдааа, някой е потерал пироефектите за учението.Таквиз ,,сапунчета"по 400 г.на границата ни ги подхвърляха докато бягахме 200 метровата пътека ,че и димни гранати ,абе аман от смешници дет се правят на мъже ........

06.10.2011 21:51:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.