• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

България ще бъде домакин на следващото заседание на работния комитет на Федерацията на евро-азиатските борси

България ще бъде домакин на следващото заседание на работния комитет на Федерацията на евро-азиатските борси

 

София /КРОСС/ Българска фондова борса обяви, че Федерацията на евро-азиатските фондови борси е решила следващото заседание на работния комитет на федерацията, което ще се проведе през пролетта на 2012 г., да се състои в България със съдействието и домакинството на БФБ-София. Решението бе взето на наскоро проведената 17-а генерална асамблея на федерацията в Алмати, Казахстан.

Федерацията на Евро-азиатските Фондови Борси е основана през 1995 г. с цел изграждането на честна, ефективна и прозрачни пазарна среда в капиталовите пазари в Евро-азиатския регион.

Организацията има 32 члена в страни от региона и се стреми да ограничи търговските бариери чрез въвеждане на най-добри практики за борсова търговия.

На 17-та генерална асамблея България и БФБ-София бяха представени от г-н Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса. Г-н Такев участва в създадената от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Евро-азиатска група за корпоративно управление и развитие на фондовите борси. Като част от панела “Ролята на фондовите борси в корпоративното управление и развитието на капиталовите пазари”,  г-н Такев представи най-добрите практики по отношение на развитие на фондовите пазари, които бяха посрещнати с голям интерес. Г-н Такев бе поканен да направи изказване пред комитета за добро корпоративно управление като признание че БФБ-София е единствената борса от федерацията, освен истанбулската, която работи за изчисляването на индекс за добро корпоративно управление.

“Радваме се, че работата ни съвместно с Националната комисия за корпоративно управление по създаването на индекса бе оценена от международните ни партньори. Страните от евро-азиатския регион имат още много работа в областта на корпоративното управление, но важното е, че нашата страна и БФБ-София бяха посочени като добър пример за работа в положителна насока и бяхме поканени да представим най-добри практики за изграждане на Индекс за корпоративно управление”, заяви Иван Такев.

Заключението от работата на групата за корпоративно управление е, че с оглед на важната роля, която финансовите пазари имат за икономическото развитие фондовите борси играят основна роля в адресирането на важни въпроси от корпоративното управление като защита правата на миноритарните собственици и търговията с вътрешна информация.

По време на срещата бяха посочени множество проучвания, които открояват ролята на

доброто корпоративно управление за стабилно развитие на капиталовите пазари, които от своя страна са важен фактор за устойчиво икономическо развитие.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.